ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ» Του Χρυσόστομου Δούκη - OlaDeka

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ «ΑΓΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ» Του Χρυσόστομου Δούκη

…Αύγουστος 1963: « Αι αρξάμεναι προ τετραμήνου συνεννοήσεις ,μεταξύ των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών Αθλητικών Σωματείων της πόλεώς μας ,έληξαν αισίως , προς μεγάλην ικανοποίησιν πάντων των φιλάθλων της Καστορίας. Ούτω απεφασίσθη η συγκρότησις νέου αθλητικού σωματείου υπό την επωνυμίαν «ΚΑΣΤΟΡΙΑ» διά μετονομασίας του Άρεως Καστοριάς , η ομάς του οποίου θα αγωνισθή εις την Β΄ Εθνικήν Κατηγορίαν κατά την προσεχή ποδοσφαιρικήν περίοδον.»

Αυτό το δημοσίευμα διάβασαν οι Καστοριανοί στις τοπικές εφημερίδες της εποχής και άρχισαν να ονειρεύονται ημέρες δόξας για την ομάδα μας.

Οι φιλοδοξίες τους δεν περιορίζονταν στην απλή συμμετοχή της ομάδας στην Β΄ Εθνική και δεν είχαν άδικο.

Με πρώτο ηγέτη της ομάδας τον δυναμικό Κ. Τουφεξή και με συμπαραστάτες τους χιλιάδες οπαδούς της , η ομάδα μας κατάφερε να κάνει βήματα προόδου και την περίοδο 1973 – 74 έκανε το άλμα στην Α΄ Εθνική.

Ακολούθησε η περίοδος της ακμής της ομάδας με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις (κατάκτηση του Κυπέλου Ελλάδας το 1980 , ανεπίσημος τίτλος πρώτης επαρχιακής ομάδας την περίοδο 1981 – 82 κ.α.) μέχρι την περίοδο 1982-83 που αποτέλεσε το κύκνειο άσμα εκείνης της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ καθόσον κατέλαβε την 18η και τελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάσθηκε…

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας της ομάδας. Ζήσαμε τραγικές στιγμές (στον αγώνα ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-1 την τελευταία αγωνιστική της Β΄ Εθνικής της περιόδου 1989 -90) , λύπες (υποβιβασμοί στην Γ΄ Εθνική τα έτη 1992 , 1998 , 2009) , (υποβιβασμοί στην Δ΄ Εθνική τα έτη 1999 – 2010) , (υποβιβασμό στο τοπικό 2012) , αλλά και χαρές (άνοδος στην Γ΄ Εθνική το 2002 και το 2013) , (άνοδος στην Β΄ Εθνική τα έτη 1995 , 2004), (άνοδος στην Α΄ Εθνική – έστω και για ένα χρόνο – το 1996).

Και η ιστορία συνεχίστηκε στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καστοριάς.

Αν δεν αναλάμβαναν τις τύχες της ομάδας οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο σημερινό Δ.Σ. η ΚΑΣΤΟΡΙΑ μας θα είχε ήδη διαλυθεί!

Δεν διαλύθηκε όμως… αντιθέτως και παρά τις αντιξοότητες η αγαπημένη μας ομάδα κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο τοπικό πρωτάθλημα και μέσω των αγώνων μπαράζ ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.

Γι` αυτό και μόνο αξίζουν δημόσια συγχαρητήρια στην υφιστάμενη διοίκηση.

Όμως οι δυνατότητες αυτής της διοίκησης είναι συγκεκριμένες και πολύ περιορισμένες.

Η οικονομική επιφάνεια των διοικούντων δεν επιτρέπει σε κανένα μας να κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια.

Μετά την εποχή Σπυρόπουλου φάνηκε η γύμνια όλων όσοι επιζητούσαν να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς η ομάδα.

Ακόμη ηχούν στ` αυτιά μου οι φωνές εκείνων των ανεγκέφαλων που φώναζαν στον κ. Σπυρόπουλο: «φύγε , αφού δε μπορείς να ανεβάσεις την ομάδα στην Α΄ Εθνική , να έρθει ο τάδε , ο τάδε ή ο τάδε… » .

Ο ιδιοκτήτης έφυγε και η ομάδα μας όχι μόνο δεν ανέβηκε στην Α΄ Εθνική αλλά , δεν βρέθηκε ούτε ένας Καστοριανός μεγαλοεπιχειρηματίας να την αναλάβει , με αποτέλεσμα να βρεθεί πέρσι στο τοπικό πρωτάθλημα του Νομού…

Μάταια ο υπογράφων το παρόν άρθρο φώναζε προς κάθε κατεύθυνση ότι πρέπει να απομονωθούν εκείνοι οι κακοί οπαδοί που έδιωξαν τον κ. Σπυρόπουλο για να σωθεί η ομάδα , καθόσον θα δικαιούνταν να ζητάνε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος μόνο αν υπήρχε διάδοχη κατάσταση…

Έτσι λοιπόν καταφέραμε να χολώσουμε τον κ. Σπυρόπουλο και να τον αναγκάσουμε να φύγει από την ομάδα. Από την ομάδα την οποία παρέλαβε διαλυμένη το καλοκαίρι του 1999 στην Δ΄ Εθνική (με ένα δελτίο ποδοσφαιριστή) , την ανέβασε στην Γ΄ Εθνική το 2002 , στην Β΄ Εθνική το 2004 και έγραψε ιστορία τη σεζόν 2003-2004 όντας η πρώτη ομάδα Γ΄ Εθνικής που έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλου Ελλάδας (αποκλείστηκε από τον τότε πρωταθλητή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με ήττα 0-3 εντός και ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας).

Μήπως ήμασταν αχάριστοι; Νομίζω πως ναι , είναι αχαριστία να βρίζεις έναν άνθρωπο που προσέφερε τόσα πολλά στο Καστοριανό ποδόσφαιρο.

Και τώρα τι γίνεται; Η ομάδα μας κινδυνεύει να εξαφανισθεί από τον χάρτη του ποδοσφαίρου…

Υπάρχει ελπίδα να αντιστραφεί το κλίμα;

Πιστεύω ότι αξίζει να γίνει μια προσπάθεια απ` όλους μας για να ανεβεί η ομάδα της Καστοριάς σε κατηγορία ανάλογη της ιστορίας της.

Η άνοδος του καστοριανού ποδοσφαίρου θα ωφελήσει πολλαπλά τον τόπο μας.

Εκτός από την αυτονόητη χαρά που θα δώσει στους ποδοσφαιρόφιλους , η ομάδα θα αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή του Νομού μας στο πανελλήνιο , αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση και συμβάλλοντας στη μέγιστη προβολή του τόπου μας.

Μετά τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις εξελίξεις στα διοικητικά θέματα του Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ και την οικονομική δυσπραγία της ομάδας θεωρείται δεδομένο ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα συγκεκριμένες αποφάσεις , η πορεία της προς την καταστροφή θα καταστεί μη αναστρέψιμη.

Η άποψη αυτή δεν αποτελεί προσωπική μου εκτίμηση αλλά, συμπέρασμα πολλών φίλων που είναι κοντά στην ομάδα.

Γι` αυτό προτάθηκε να συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή , η οποία θα ζητήσει από τον κύριο Παναγιώτη Σπυρόπουλο – εξ ονόματος όλων των υγιώς σκεπτόμενων οπαδών – να ηγηθεί της προσπάθειας αναλαμβάνοντας τα ηνία της αγαπημένης μας ομάδας, με σκοπό να την οδηγήσει στην αναγέννησή της και σε πορεία δόξας , όπως της αρμόζει.

Θα ακολουθήσει η έκδοση ψηφίσματος των οπαδών που αγωνιούν και ενδιαφέρονται για το μέλλον της ομάδας.

Για την Καστοριά μας ρε γαμώτο…

ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΔΟΥΚΗΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria