Κοίτα ποιος παραπονιέται! (του Βασίλη Κωνσταντίνου) - OlaDeka

Κοίτα ποιος παραπονιέται! (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Κοίτα ποιος παραπονιέται! (του Βασίλη Κωνσταντίνου)
Η ατελής προσωπικότητα είναι κατά βάση για μένα αυτή που δεν έχει αξιοπρέπεια. Αυτή που δεν βλέπει τον εαυτό της μέσα στο σύνολο αλλά πάνω απ΄ αυτό. “Αυτός δεν πρέπει να στεναχωρηθεί ,δεν πρέπει να ζοριστεί δεν πρέπει να έχει προβλήματα. Είναι ο εκλεκτός ο διαφορετικός.” ΤΟ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ.ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . Η κρίση κάποια στιγμή θα περάσει. Δεν θα ξεχαστεί για μένα προσωπικά η εικόνα αυτού του άθλιου που παραπονιέται γιατί μείωσαν τον μισθό ενώ ξέρει ότι ο άλλος δεν έχει δουλειά. Αυτού που παραπονιέται ότι τον έκοψαν τις [πλασματικές υπερωρίες σ΄αυτόν που δεν έχει πάρει ποτέ! Αυτού που παραπονιέται γιατί δεν πήγε εφέτος στο εξωτερικό σ΄αυτόν που δεν πήγε ποτέ! Του συνταξιούχου με δύο συντάξεις που γκρινιάζει στο καφενείο για τα πάντα όταν το μόνο που του επιτρέπετε είναι ένα γιαουρτάκι ενώ ο άλλος πρέπει να μεγαλώσει μικρά παιδιά…..

Κανένας μας δεν έχει περάσει στεγνός την «μπόρα». Ο καθένας έχει το δίκιο του. Αλλά όχι όμως και τυφλό παράπονο προς όλους. Χωρίς να ξέρουμε τι τραβάει ο άλλος! Οι νέοι που σπούδασαν, διέπρεψαν ,κουράστηκαν, έχουν γνώσεις γλώσσες, μεταπτυχιακά ,αρίστευσαν δεν μπορούν να ακούνε τον κομματοδιορισμένο να βρίζει μέρα νύχτα για την μείωση του μισθού. Τους αναγκάζουμε να γίνουν αντικοινωνικοί ,να μισήσουν το υπάρχων σύστημα. Την κοινωνία και στο τέλος τέλος την πατρίδα τους.
Αποτέλεσμα. Χάσμα γενεών, έλλειψη επικοινωνίας. Αντίδραση. Ακραίες αντιδράσεις. Αυτό τα το έλλειμμα αξιοπρέπειας δεν είναι θέμα κρίσης. Είναι θέμα αντιλήψεων και θεμελιωδών αρχών για την ζωή! Είναι θέμα παιδείας. Θα κάνει πολύ καιρό να διορθωθεί!
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria