Με την 7η Φεβρουαρίου να πλησιάζει… - OlaDeka

Με την 7η Φεβρουαρίου να πλησιάζει…

Με την 7η Φεβρουαρίου να πλησιάζει…

Το νέο σύνταγμα στην Αίγυπτο είναι γεγονός. Όπως είχε γράψει ο αρχισυντάκτης του σάιτ μας, Κίμων Γεωργακάκης, τον περασμένο Ιούνιο: «Η Δύση δείχνει εκ των πραγμάτων ότι χρησιμοποίησε τους μουσουλμάνους της Μεσογείου, προκειμένου να απομακρύνει τους όποιους δικτάτορες και τώρα ήρθε η ώρα για «democracy».
Εν συνεχεία οι «αραβικές χώρες» επιδιώκεται να ενταχθούν στον δυτικό κόσμο κατά πάσα πιθανότητα με την μορφή Ευρώ-Μεσογειακής Ένωσης.»

Το ίδιο συμβαίνει και στην Συρία με την γνωστή πλέον διαφορά πως εκεί αναμιγνύεται έντονα η Ρωσία και γι” αυτό τα πράγματα δεν κατέληξαν όπως επιθυμούσαν οι παγκοσμιοποιητές. Δεδομένο πια είναι ότι η Δύση επιδιώκει να δημιουργήσει μια ελάχιστη μονάδα «παγκόσμιας» εξουσίας με υπερσυγκέντρωση των αρμοδιοτήτων. Έτσι η NAFTA (North American Free Trade Agreement) επιχειρείται να συνενωθεί με την ΕΕ (Εύρω-ατλαντική συνεργασία) και εν συνεχεία ή πιο πριν να συγχωνευθούν εκεί «εκδυτικισμένες» οι αραβικές χώρες της Μεσογείου. Σε αυτή την κατεύθυνση επιχειρείται να λυθεί γρήγορα και το Παλαιστινιακό παρά τις αντιδράσεις του εβραϊκού κράτους. Αντιρρήσεις φαίνεται να έχει η Γερμανία, η οποία γνωρίζει ότι η ατλαντική προοπτική θα εξασθενήσει αισθητά την δύναμη της στην Ευρώπη.

Με όλα αυτά προχωράμε μέχρι την 7η Φεβρουαρίου, ήμερα κατά την οποία, να θυμίσουμε, έχει δοθεί διορία από την πλευρά των εμφανιζόμενων ως συντηρητικών συμφερόντων του Κογκρέσου να γίνουν ουσιαστικές υποχωρήσεις στο Obamacare, προκειμένου να αυξηθεί το όριο χρέους, ειδάλλως οι Η.Π.Α. κινδυνεύουν με χρεοκοπία, κάτι που θα συμπαρασύρει ολόκληρο τον δυτικό κόσμο στην δύνη του κραχ. Εκτός και αν συμφωνηθεί κι άλλη παράταση.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης «Fitch» η 7η Φεβρουαρίου είναι «ημερομηνία κλειδί» για την δανειοληπτική αξιολόγηση των Η.Π.Α.

Αναμένουμε λοιπόν! Η ιστοσελίδα όπως πάντα θα προσπαθεί να ερμηνεύει την όποια εξέλιξη αλλά και να σας θυμίζει σημαντικές πτυχές των διαφόρων σχεδίων σε πλανητικό επίπεδο. Άλλωστε πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας και να μην περιοριζόμαστε μόνο στον ελλαδικό μικρόκοσμο…

ΠΥΓΜΗ.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria