Εγνατία – Πολύμυλος: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός – Διακινούσε με φορτηγό 15 λαθρομετανάστες – Δείτε που τους έκρυβε (Φωτογραφίες) - OlaDeka

Εγνατία – Πολύμυλος: Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός – Διακινούσε με φορτηγό 15 λαθρομετανάστες – Δείτε που τους έκρυβε (Φωτογραφίες)

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ακόμη ατόμων της ίδιας εγκληματικής ομάδας
 – Το συνολικό “κέρδος” που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος, ξεπερνά τις (30.000) ευρώ
Συνελήφθη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 30χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ακόμη ατόμων για την ίδια υπόθεση, διότι επιχείρησαν να διευκολύνουν, παράνομα, την έξοδο από την Ελληνική επικράτεια, δεκαπέντε (15) συνολικά μεταναστών (νόμιμων και μη).
Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 13-01-2014, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, ακινητοποίησαν και έλεγξαν ΙΧΦ όχημα διεθνών μεταφορών, που οδηγούσε ο 30χρονος αλλοδαπός διακινητής, στην καρότσα του οποίου βρέθηκαν οι δεκαπέντε (15) αλλοδαποί.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι η καρότσα του οχήματος έφερε σφραγίδα τελωνείου, το σύρμα της οποίας ήταν παραβιασμένο και επιμελώς επανασυνδεμένο, προκειμένου να παραπλανηθούν οι ελεγκτικές Αρχές.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι αλλοδαποί, με τη βοήθεια μελών του κυκλώματος, αρχικά μετέβησαν σιδηροδρομικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμειναν προσωρινά σε οίκημα που τους οδήγησαν έτερα μέλη της εγκληματικής ομάδας. Τελικός προορισμός τους ήταν η Ιταλία, στην οποία θα μετέβαιναν μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ περίπου, για τον καθένα.
Το συνολικό “κέρδος” που θα αποκόμιζαν τα μέλη του κυκλώματος, ξεπερνά τις (30.000) ευρώ.
Συνολικά κατασχέθηκαν, ένα φορτηγό (νταλίκα) που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών, το χρηματικό ποσό των (1.850) ευρώ, (970.000) ριαλ Ιράν, δύο (2) κινητά τηλέφωνα και δύο (2) συσκευές πλοήγησης ( GPS ).
Ο συλληφθείς , θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria