Το χρονοδιάγραμμα του 2014 - OlaDeka

Το χρονοδιάγραμμα του 2014

 Για το κινέζικο ημερολόγιο, η Χρονιά του Αλόγου έχει ήδη ξεκινήσει

Ένα ξεχωριστό… καρτουνίστικο ημερολόγιο με όλα τα σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που ξεκίνησε λάνσαρε ο βρετανικός Economist.

Μπορείτε μέσα σε μια φωτογραφία, με τη μορφή καρτούν, να δείτε τα πιο αξιόλογα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν μέσα στο 2014.

Για το κινέζικο ημερολόγιο, η Χρονιά του Αλόγου έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Ιανουάριος, μάλιστα, βρίσκει την Ελλάδα να αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Λετονία μπήκε στη ζώνη του ευρώ και έληξαν οι εμπορικοί περιορισμοί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Ανάμεσα στα γεγονότα, που σχηματικά απεικονίζονται στα θεμελιώδη του 2014, είναι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για το Περιβάλλον στο Νταβός που ξεκινά το Γενάρη και οι πιο ακριβοί Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες της ιστορίας στο Σότσι της Ρωσίας, που ξεκινούν ένα μήνα αργότερα (Φεβρουάριο).

Παρατηρώντας τη φωτογραφία, μπορεί κανείς να δει μικρότερα σε έκταση γεγονότα, όπως το Super Bowl XLVIII στο Νιου Τζέρσι, το ετήσιο καρναβάλι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μέχρι και τις εκλογές σε Ινδία, Αφγανιστάν, άλλά και οι Ευρωεκλογές, όπως και το περίφημο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο το Σεπτέμβριο.

Τον Απρίλιο η ολική έκλειψη ηλίου είναι ορατή σε Αυστραλία, Αμερική και σε όλο τον Ειρηνικό ωκεανό, ενώ τον ίδιο μήνα 36.000 μαραθωνοδρόμοι θα τρέξουν στο μαραθώνιο της Βοστόνης, ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση του 2013.

Η Ρωσία φιλοξενεί το G8 το Μάιο και πάλι στο Σότσι, που είναι μία από τις πόλεις-ορόσημα της χρονιάς. Άλλη μια τέτοια είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς είναι η πόλη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Βραζιλία. Σκεφτείτε ότι η χώρα του καφέ έχει και προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Το Νοέμβριο περιμένουμε τη συνδιάσκεψη του G20 στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας και το τρίτο μέρος της τριλογίας του Χόμπιτ το Δεκέμβριο του 2014 στις κινηματογραφικές αίθουσες όλης της υφηλίου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria