Οι αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς». Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.

Αρχική » Διάφορα » Οι αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς». Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014.

Γερμανιώτες μετέχοντες στις Αρχαιρεσίες του
 Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς “Η Πρόοδος”.

Το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2014, από ώρα 18.00 έως 20.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, και πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα scramble του «Ιδρύματος Καλλισθένη», η προγραμματισμένη και ανά διετία συνερχόμενη γενική συνέλευση των ενεργών μελών του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς «Η Πρόοδος». Στην αρχή της εν λόγω συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Πρώιος καλωσόρισε κι ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» στους 30 περίπου συγχωριανούς του που προσήλθαν με προθυμία σ’ αυτήν (τη συνέλευση). Κατόπιν, ο Γραμματέας του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, διετίας 2012 – 2013, κ. Θανάσης Καραδήμος, παρουσίασε τα πεπραγμένα και τον οικονομικό ισολογισμό του Συλλόγου, τα οποία εγκρίθηκαν ομόφωνα και μετ’ επαίνων απ’ όλους τους παρόντες Γερμανιώτες. Ακολούθως, διεξήχθησαν μέσα σε εύθυμη ατμόσφαιρα και με απόλυτη τάξη οι εκλογές των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, διετίας 2014 – 2015, τα οποία συνεδρίασαν αμέσως μετά και συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:


Ν. Τζήμας, Ι. Παπαδημητρίου και Ζ. Τσουχαδάρης
κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του Συλλόγου.

Πρόεδρος: Νικόλαος Αχ. Πρώιος (εκλέχτηκε για 10η κατά σειρά 2ετία, ρεκόρ Γκίνες).
Αντιπρόεδρος: Ζήσης Τσιουχαδάρης.
Γραμματέας: Αθανάσιος Καραδήμος.
Ταμίας: Ιωάννης Αθ. Παπαδημητρίου.
Μέλη: Ηλίας Βούρδας, Νικόλαος Λ. Τζήμας και Ιωάννης Λ. Γραμμένος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Γέρμας είναι ένα όμορφο και ιστορικό χωριό της Καστοριάς, που κατά την τελευταία απογραφή (έτους 2011) είχε 565 μόνιμους κατοίκους. Ο «Σύλλογος Γερμανιωτών Καστοριάς» ιδρύθηκε περί το έτος 1970 από Γερμανιώτες που διέμεναν κι εργάζονταν τότε στην αναφερόμενη πόλη. Εμπνευστής της ίδρυσης αυτού και πρώτος Πρόεδρός του ήταν ο αείμνηστος δικαστικός υπάλληλος Ηλίας Σελτσιώτης. Η δραστηριότητα του Συλλόγου ήταν και είναι πολυειδής κι αξιοθαύμαστη. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι εκδίδει απ’ το έτος 1995 την τριμηνιαία εφημερίδα «Ο Γέρμας» σε 800 αντίτυπα, τα οποία διανέμει και αποστέλλει δωρεάν σε ισάριθμους Γερμανιώτες, που κατοικούν εντός κι εκτός της Ελλάδος.

Υ.Γ. Το παρόν κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες Γερμανιωτών που μετείχαν στις περιγραφόμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς “Η Πρόοδος”.


Ο κ. Τάκης Τσιόγκας.


Το όμορφο χωριό Ο Γέρμας Καστοριάς.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Πρώιος ομιλών.


Οι κ.κ. Αλ. Χατζηζήσης, Κ. Αλεξίου, Θ. Γεωργαλής
και Αθ. Καραδήμος.


Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Ο Γέρμας”,
που εκδίδει ο Σύλλογος Γερμανιωτών.


Ο Γραμματέας του Συλλόγου
κ. Αθανάσιος Καραδήμος.


Ο κ. Θέμης Γιωργαλής και ο κ. Τερλίδης.


Ο κ. Ζήσης Ι. Ζιώγας.Ο κ. Γιώργος Τσιουχαδάρης.


Ο κ. Γιάννης Δ. Σανάτσιος.


Οι κ.κ. Ηλίας Βούρδας και Γιάννης Γραμμένος.

germaskastorias

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια