Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες κατασκευής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς - OlaDeka

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες κατασκευής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες κατασκευής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Μετά από ολιγόμηνη καθυστέρηση λόγω μη χρηματοδότησης του έργου, άρχισαν και πάλι οι εργασίες συνέχισης κατασκευής του διδακτηρίου του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.
Οι ήπιες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για να μπορεί ο ανάδοχος εργολάβος να συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες ανέγερσης του διδακτηρίου, το οποίο θα έχει δώδεκα αίθουσες και ξεχωριστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Το εν λόγω έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 3.200.000 ευρώ και μετά την έκπτωση η σύμβαση του έργου ανέρχεται στο ποσό του 1.750.000 ευρώ. Είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και φορέας υλοποίησης είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Σαββόπουλος, παρακολουθεί ανελλιπώς την πρόοδο των εργασιών και αισιοδοξεί ότι στο τέλος της χρονιάς, θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές της περιοχής “Φουντουκλή”.

Αισιοδοξία ότι διδακτήριο θα παραδοθεί και νωρίτερα Τόσο η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών Ιφιγένεια Μίσχου, όσο και υπεύθυνος μηχανικός της κοινοπραξίας «Σαρακατσάνος ΑΤΕ και Σια Ο.Ε.» Γεώργιος Ριζόπουλος, ευελπιστούν ότι το διδακτήριο μπορεί να παραδοθεί και νωρίτερα, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν και η χρηματοδότηση του έργου θα είναι συνεχής και απρόσκοπτη.

Οι μαθητές της συγκεκριμένης και πυκνοκατοικημένης περιοχής, φοιτούν σήμερα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, στο διδακτήριο του οποίου στεγάζονται δύο νηπιαγωγεία, το ειδικό σχολείο και το ειδικό νηπιαγωγείο! Έτσι, με τη λειτουργία του νέου σχολείου θα αποσυμφορηθεί το 9ο Δημοτικό Σχολείο ανακουφίζοντας μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.


Επισκέφθηκα πρόσφατα το χώρο και διαπίστωσα ότι τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς. Οφείλω όμως να παρατηρήσω ότι ο αύλειος χώρος του σχολείου είναι μικρός και αυτό σίγουρα αποτελεί μειονέκτημα, καθόλου ευκαταφρόνητο για την ψυχαγωγία των παιδιών. Αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ο Δήμος Καστοριάς δεν εξασφάλισε ένα οικόπεδο, που να πληροί όλες τις προδιαγραφές με τη δημιουργία και μεγάλης αυλής, απαραίτητης και κατάλληλης για την ομαλή, ασφαλή και άνετη άσκηση δραστηριοτήτων από τους μαθητές.

http://leconomidis.blogspot.gr/2014/01/10.html
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria