Αυτό είναι πραγματικά σοκαριστικό: Έτσι σφάζουν τα ζώα για να γίνουν οι μπότες Ugg! - OlaDeka

Αυτό είναι πραγματικά σοκαριστικό: Έτσι σφάζουν τα ζώα για να γίνουν οι μπότες Ugg!

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

Σοκαριστικές εικόνες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας θανατώσεις ζώων, και συγκεκριμένα του είδους «νυκτερευτής» (Nyctereutes procyonoides), σε εκτροφεία της Κίνας, ώστε να πάρουν το δέρμα τους και να το εξάγουν στην
Αυστραλία για την κατασκευή της μπότας Ugg.

Σύμφωνα με το lifo, το δέρμα χρησιμοποιείται για την κατασκευή και μιας απομίμησης των Ugg, πάλι στην Αυστραλία: των Mugg.

Η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων «Humane Society International» διενήργησε ελέγχους και αποκαλύπτει πως κατασκευαστές μπότας στην Αυστραλία, προμηθεύονται τη γούνα των «νυκτερευτών» για να τη χρησιμοποιήσουν στις μπότες Ugg, ωστόσο, στους πελάτες τους υποστηρίζουν πως στις μπότες έχει χρησιμοποιηθεί μαλλί προβάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε ένα ζευγάρι απομίμησης Ugg που εξετάστηκε από την «Humane Society», στην ετικέτα αναγραφόταν ότι οι μπότες κατασκευάστηκαν από μαλλί προβάτου, ωστόσο οι έλεγχοι που ακολούθησαν έδειξαν ότι oι ισχυρισμοί ήταν ψευδείς: η γούνα προερχόταν από νυκτερευτή. Στα εκτροφεία της Κίνας, τα ζώα γδέρνονται ακόμα και ζωντανά και εν συνεχεία πετιούνται σε σωρούς.

Το αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει, μεταξύ άλλων, ένα ζώο χωρίς δέρμα να προσπαθεί να σηκώσει αδύναμο το κεφάλι του. Σημειώνεται πως αντίθετα με την εισαγωγή γούνας από σκύλους και γάτες, που έχει απαγορευτεί, η εισαγωγή γούνας από νυκτερευτές παραμένει νόμιμη στην Αυστραλία. Η επικεφαλής της Humane Society τονίζει πως το πρόβλημα με το εμπόριο γούνας από νυκτερευτές στην Αυστραλία είναι γενικότερο και δεν περιορίζεται στις Ugg και τις απομιμήσεις τους, αντίθετα η γούνα τους χρησιμοποιείται σε δεκάδες προϊόντα.

Προσοχή, σκληρές εικόνες!

Animals are Skinned Alive on Chinese Fur Farms

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria