Με Χρυσαυγίτικο “άρωμα” η κορυφαία φωτογραφία του Reuters για την Ελλάδα του 2013

Αρχική » Διάφορα » Με Χρυσαυγίτικο “άρωμα” η κορυφαία φωτογραφία του Reuters για την Ελλάδα του 2013

Με Χρυσαυγίτικο "άρωμα" η κορυφαία φωτογραφία του Reuters για την Ελλάδα του 2013

Ανάμεσα στις 93 κορυφαίες φωτογραφίες της χρονιάς που επέλεξε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπάρχει και μία ελληνική.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για φωτογραφία που τράβηξε ο Γιώργος Καραχάλης, σε μία συγκέντρωση για τους τρεις αξιωματικούς που είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση των Ιμίων. Η δημοσίευση της φωτογραφίας από το διεθνές πρακτορείο συνοδεύεται και από το σχόλιο του φωτογράφου: «Ήταν ένα από εκείνα τα θέματα που δεν θέλεις πραγματικά να πας μια και δεν θα είσαι καλοδεχούμενος ως εκπρόσωπος του Τύπου. Το συλλαλητήριο στις 2 Φεβρουαρίου 2013 που έγινε στην μνήμη τριών Ελλήνων αξιωματικών που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της Ελληνοτουρκικής κρίσης για τα Ίμια, μιας βραχονησίδας στο ανατολικό Αιγαίο, έγινε μια μεγάλη και μαζική συνάθροιση των υποστηρικτών του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής.

Περισσότεροι από 2.000 διαδήλωσαν, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πυρσούς, με τους περισσότερους ντυμένους στα μαύρα και με επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε όποιον δεν ήταν ξεκάθαρα θετικά προσκείμενος προς το κόμμα. Η φωτογραφία πάρθηκε στο τέλος του συλλαλητηρίου, όταν οι υποστηρικτές ξεκινούσαν την πορεία τους για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή για πρώτη φορά στις εκλογές του 2012, οι οποίες έγιναν στη διάρκεια μιας πολύ σκληρής οικονομικής κρίσης, της χειρότερης για την χώρα από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πήρε 7% των ψήφων και 18 έδρες στο κοινοβούλιο των 300 εδρών», έγραψε ο Γιώργος Καραχάλης.

Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια