Ένα τεράστιο Mπράβο στο Α’ Λύκειο Καστοριάς - OlaDeka

Ένα τεράστιο Mπράβο στο Α’ Λύκειο Καστοριάς

Η +Εργασία θα ήθελε να συγχαρεί το Α’ Λύκειο Καστοριάς για τον τρόπο που αποφάσισε να χειριστεί μια περίπτωση όπου θεωρητικά η διαφορετικότητα θα αποτελούσε πρόβλημα.
Η Σοφία είναι μία κοπέλα που αντιμετωπίζει προβλήματα με

την ακοή και την ομιλία της.
Φέτος εγγράφηκε στο Α’ Λύκειο Καστοριάς και στα πλαίσια του προγράμματος«Παράλληλη Στήριξη» παρακολουθεί τα μαθήματα του σχολείου με την βοήθεiα εκπαιδευτικού που κάνει την «μετάφραση»  στην νοηματική.
Πιστεύουμε πως η παράλληλη στήριξη είναι ένας θεσμός που πραγματικά αμβλύνει  τις προκαταλήψεις, αναπτύσσει διαφορετικού τύπου συνεργασίες μεταξύ των μαθητών και δημιουργεί τις προϋποθέσεις  για καλύτερη αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων.

Να συγχαρούμε λοιπόν τους γονείς, την διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Α’ Λυκείου για την υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής πρακτικής.
Προτρέπουμε  όλους τους μαθητές της 1ης Λυκείου του συγκεκριμένου τμήματος  να στηρίξουν αυτή την εμπειρία μάθησης η οποία είναι πολύ σημαντική και πέρα από το σχολείο, για τις ίδιες τις ανθρώπινες κοινωνικές σχέσεις.
Προς ενημέρωση των γονέων και των μαθητών που θα ήθελαν μελλοντικά να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Παράλληλη Στήριξη» του Υπουργείου Παιδείας  πιέστε ΕΔΩ: [Λεπτομέρειες για την διαδικασία]
ethelontiki-kastoria.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria