Έξαλλοι με το Google Earth οι Τούρκοι γιατί δεν εμφανίζει τα Ίμια ως Καρντάκ

Αρχική » Διάφορα » Έξαλλοι με το Google Earth οι Τούρκοι γιατί δεν εμφανίζει τα Ίμια ως Καρντάκ

Έξαλλοι με το Google Earth οι Τούρκοι γιατί δεν εμφανίζει τα Ίμια ως Καρντάκ

Δεκατέσσερα χρόνια μετά η κρίση των Ιμίων ξεσπά ξανά αυτή τη φορά όχι στρατιωτικά αλλά ηλεκτρονικά καθώς οι γείτονες Τούρκοι διαμαρτύρονται στο Google Earth το οποίο δεν εμφανίζει τις δύο βραχονησίδες Καρντάκ αλλά με τις ονομασίες İmia Limnia Ena και İmia Limnia Dio.

Όπως μεταδίδει το onalert.gr η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως μέχρι πριν από δυο εβδομάδες οι δύο βραχονησίδες εμφανίζονταν και με το όνομα Kardak και απαιτούν διόρθωση.

«Έπρεπε να έχει προσεχθεί το μήνυμα που έδωσαν παγκοσμίως οι Τούρκοι κομμάντο, όταν αποβιβάστηκαν εκεί το 1996 … Εκεί είναι τουρκικό έδαφος και για αυτό δεν υποχωρούμε. Παρουσιάζονται όμως προβλήματα καθώς σε μηχανές αναζήτησης και σε ναυτιλιακούς χάρτες τα νησιά Καρντάκ εμφανίζονται ως ελληνικά», υποστήριξε ο Αρίφ Γιλμάζ-μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Μπόντρουμ.

Μάλιστα ο κ. Γιλμάζ υποστηρίζει πως «ξένα σκάφη, γιότ και εμπορικά πλοία που κάνουν διεθνείς μεταφορές, περνώντας ιδιαίτερα τα καλοκαίρια από εκεί διστάζουν σχετικά με το ποιά σημαία να σηκώσουν. Αν πιστέψουν βλέποντας τον χάρτη πως είναι ελληνικά και σηκώσουν σημαία, επεμβαίνει το τουρκικό λιμενικό, και αν σηκώσουν τούρκικη σημαία επεμβαίνει το ελληνικό λιμενικό. Τούρκοι ναυτικοί που ξέρουν καλά την περιοχή, δεν πλησιάζουν τις βραχονησίδες Καρντάκ για να μην υπάρξει κρίση. Αλλά το ελληνικό λιμενικό έφτασε μέχρι του σημείου να παρενοχλήσει τουρκικά σκάφη που μετείχαν σε έναν διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα. Θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες ώστε να επανορθωθεί το λάθος στο Google και στις ναυτιλιακές ιστοσελίδες».

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια