Εγκρίθηκε η συσκευή καταστολής της ημικρανίας από τον FDA - OlaDeka

Εγκρίθηκε η συσκευή καταστολής της ημικρανίας από τον FDA

Εγκρίθηκε η συσκευή καταστολής της ημικρανίας από τον FDA

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε την τελική έγκριση για κυκλοφορία μιας πρωτοποριακής συσκευής που θα απαλλάσσει από τον πόνο της ημικρανίας.

Η συσκευή ονομάζεται Διακρανιακός Μαγνητικός Διεγέρτης και θα αποτελεί τη νέα εναλλακτική θεραπεία κατά της ημικρανίας.

Η συσκευή θα χρησιμοποιείται κατόπιν έγκρισης από το θεράποντα ιατρό. Με τα δύο του χέρια, ο ασθενής θα κρατά τη συσκευή στο πίσω μέρος του κεφαλιού και πιέζοντας ένα κουμπί θα απελευθερώνεται ένας παλμός μαγνητικής ενέργειας που θα ενεργοποιεί τον ινιακό λοβό, περιορίζοντας ή καταπολεμώντας εντελώς τον πόνο.

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τη συσκευή έδειξαν ότι το 38% των ασθενών που χρησιμοποίησαν τον ΔΜΔ απαλλάχθηκαν από τον πόνο για 2 ώρες. Έπειτα από 24 ώρες, περίπου 34% των ασθενών δεν αντιμετώπισε συμπτώματα.

Η συσκευή είναι εγκεκριμένη για χρήση σε άτομα 18 ετών και άνω. Η σχετική αναφορά του FDA αναφέρει πως η θεραπεία διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης δεν ενδείκνυται για ασθενείς με μεταλλικά εμφυτεύματα στο κεφάλι και τον αυχένα, σε ασθενείς με βηματοδότη και σε ασθενείς με επιληψία.

Η αποτελεσματικότητα της πρωτοποριακής μεθόδου διακρανιακής μαγνητικής διέγερσης έχει αποδειχθεί επίσης στη θεραπεία της βουλιμίας και του αυτισμού.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria