Το Λύκειο Μεσοποταμίας υποδέχθηκε μαθητές από την Ευρώπη (φωτογραφίες) - OlaDeka

Το Λύκειο Μεσοποταμίας υποδέχθηκε μαθητές από την Ευρώπη (φωτογραφίες)

Το Λύκειο Μεσοποταμίας υποδέχθηκε μαθητές από την Ευρώπη (φωτογραφίες)
Μια ξεχωριστή εβδομάδα (25-29 Νοεμβρίου) γεμάτη νέες γνωριμίες, εμπειρίες, επικοινωνία, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και πολωνικά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές

και μαθήτριες της Μεσοποταμίας αλλά και οι γονείς τους.
Στην Μεσοποταμία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση αντιπροσωπειών από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή συνεργασία Comenius με θέμα «Διαφορετικοί αλλά ενωμένοι: Η φυσική, πολιτιστική και γαστρονομική ποικιλία στην Ευρώπη». Στη συνεργασία συμμετέχουν

το Λύκειο Μεσοποταμίας, και λύκεια από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία. Οι 26 μαθητές που ήρθαν στη Μεσοποταμία με την συνοδεία καθηγητών τους φιλοξενήθηκαν σε σπίτια των μαθητών του Λυκείου και της Γ΄ Γυμνασίου Μεσοποταμίας και είχαν την ευκαιρία τις ημέρες αυτές να γνωριστούν και να συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες.

Στο σχολείο δούλεψαν σε μεικτές ομάδες πάνω σε εκφράσεις γλώσσας και επικοινωνίας, σχεδίασαν και επέλεξαν το logo του προγράμματος, παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου, παρακολούθησαν πειράματα στο εργαστήριο που ετοίμασαν οι μαθητές με την καθοδήγηση του κ. Τσακλίδη.

Σχετικές με τις θεματικές ενότητες του θέματος (φυσικό περιβάλλον, πολιτισμός, γαστρονομία) ήταν και οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποίησαν στην Καστοριά και την γύρω περιοχή.

Για να γνωρίσουν και να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά και ιδιαιτερότητα της Καστοριάς επισκεφθήκαμε τη Λίμνη, το ενυδρείο, τη σπηλιά του Δράκου, τις Πρέσπες και το νησάκι του Αγ. Αχιλλείου και το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας.

Η ιστορική και πολιτιστική περιήγηση περιελάμβανε το Λιμναίο οικισμό, τις βυζαντινές εκκλησίες, τα παραδοσιακά αρχοντικά και το λαογραφικό μουσείο της Καστοριάς ,καθώς και παραδοσιακή μουσική και χορούς που παρουσίασαν οι μαθητές στην παραδοσιακή βραδιά που οργανώθηκε σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη και τον Σύλλογο Παραδοσιακών Μακεδονικών χορών Μεσοποταμίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Μεσοποταμίας με τη συμμετοχή όλων των μαθητών , των γονέων και καλεσμένων.

Όσον αφορά την τοπική γαστρονομία , είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικές συνταγές που μαγείρεψαν τα ίδια τα παιδιά στο catering «Εργαστήρι Γαστρονομίας» του κ. Ξανθόπουλου Θόδωρου , ο οποίος για μια ακόμη φορά με πολύ προθυμία και διάθεση μας φιλοξένησε και έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία ασχοληθούν με την προετοιμασία των συνταγών και να απολαύσουν τις παραδοσιακές γεύσεις που ετοίμασαν.

Δυστυχώς οι μέρες πέρασαν τόσο πολύ γρήγορα που για όλους ο αποχαιρετισμός της Παρασκευής ήταν πολύ δυσάρεστος. Όμως η συνάντηση αυτή είναι η αρχή της συνεργασίας και θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και πάλι στις άλλες τέσσερις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν. Η επόμενη θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου 2014 στην Πολωνία και την επόμενη χρονιά στην Ιταλία(Σαρδηνία), την Γαλλία και τέλος στην Ισπανία τον Απρίλιο του 2015.

lyk-mesop.kas.sch.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria