Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑΣ - OlaDeka

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΑΣ

Με απλή λογική, η αναγκαιότητα της υπάρξεως της Αγορανομίας είναι απολύτως απαραίτητη.
Υπενθυμίζουμε ότι η Αγορανομία καταργήθηκε προ ετών, όταν “έβαλε χέρι” σε εμπόρους πετρελαιοειδών που συνέπεσε (;) αμέσως μετά την είσοδό μας στο Ευρώ!
Ήδη είχε προηγηθεί -επί ΠΑΣΟΚ πάντα- το σαμποτάζ του έργου της, με την καθιέρωση της μετακινήσεως σε άλλη Υπηρεσία των αστυνομικών της Αγορανομίας, με τη συμπλήρωση 2 ετών υπηρεσίας!
Η δικαιολογία ήταν η δήθεν “μη διαφθορά” των υπηρετούντων σ αυτήν, ενώ η πραγματική αιτία ήταν η μη ύπαρξη εμπείρων στελεχών στην Αγορανομία, ώστε οι νέοι, προερχόμενοι άλλοι από την…Τροχαία και άλλοι από το..Μεταγωγών, να μη γνωρίζουν τα “κόλπα” των μεγαλοαπατεώνων της αγοράς για να μπορούν να εκτελούν λεπτομερείς και εξειδικευμένους ελέγχους και -φυσικά- να μην έχουν το χρόνο που απαιτείται για να καταστούν έμπειροι.

Αποτέλεσμα, χωρίς την ύπαρξη ελέγχου, το ευρώ έγινε 100 δραχμές (στη καλύτερη περίπτωση)
και ένα προϊόν που κόστιζε 100 δρχ. ανατιμήθηκε- σε 1,00 ευρώ (340,75 δρχ)!!!
Οι μεγαλοαπατεώνες του εμπορίου θησαύριζαν-ανεξέλεγκτοι πλέον- κάποιες ” Υπηρεσίες” …”γενόσημα” της καταργηθήσης Αγορανομίας πραγματοποιούσαν κάποιους δήθεν ελέγχους (σε πολλές περιπτώσεις με το…αζημίωτο) και οι τιμές έφθασαν στα ύψη με κέρδη έως και 800%, επί της τιμής αγοράς!
Αποδείξεις έκοβε- και κόβει- όποιος θέλει, άμα θέλει και σε όποιον θέλει, οι ζυγαριές έχουν ενδείξεις …επιθυμητές του πωλητού και ο φτωχός αγοραστής, απροστάτευτος κλαίει τη μοίρα του…
Προϊόντα που ξεκινούν από τον παραγωγό 0,50 λεπτά, φθάνουν στον καταναλωτή 5,00 ευρώ!
Ακόμη και τα Κινέζικα προϊόντα που πωλούνται χονδρική π.χ. 5,00 ευρώ, φθάνουν στον καταναλωτή 20,00 ~ 60,00!!!
Κανείς δεν βρέθηκε να βάλει χέρι στην αισχροκέρδεια αυτή και ο όρος “υπερβολικό κέρδος” έμεινε στα αζήτητα…
Η Αστυνομία έχει επιβαρυνθεί με την εισαγόμενη εγκληματικότητα, τις φρουρές των “αξιαγάπητων” πολιτικών, την διάλυση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας πολιτών, τη φρούρηση Δημοσίων “Υπηρεσιών”(…) τις μεταγωγές χιλιάδων κρατουμένων σε όλη τη χώρα, τη φρούρηση των δήθεν …κέντρων φιλοξενίας των λάθρο, και με χιλιάδες άλλα άσχετα αντικείμενα.

Και η αγορανομία, κανονικά είναι μια θεωρητικά άσχετη με την Αστυνομία απασχόληση.Όμως, με τις σημερινές συνθήκες, που καμία άλλη Υπηρεσία δεν είναι σε θέση να βάλει τάξη στο καυτό αντικείμενο της αισχροκέρδειας ( και σύντομα των μαυραγοριτών) η επανίδρυση της Αγορανομίας πρέπει να θεωρείται πλέον επιβεβλημένη για την αποκατάσταση της αγοραστικής τάξεως και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, αφού οι άλλες (ΕΦΕΤ κ.λ.π.) έχουν αποτύχει παταγωδώς.
http://www.efenpress.gr/

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria