ΕΚΤΑΚΤΟ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ - OlaDeka

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ

Λουκέτο έβαλαν τρεις ακόμη Τράπεζες, οι οποίες μετά από τρεις παρατάσεις που πήραν για να πραγματοποιήσουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, τελικά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια και να παραμείνουν

ζωντανές.

Πρόκειται για τις Συνεταιριστικές Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς για αυτές η ΤτΕ αποφάσισε να τις μεταφέρει στην Alpha Bank. Eξάλλου το «μοντέλο» της μεταφοράς καταθέσεων, που την τελευταία φορά κατέληξαν στην Εθνική, έχει ακολουθηθεί πρόσφατα και με τις Συνεταιριστικές τράπεζες που είχαν την ίδια τύχη. Δηλαδή των Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου ζήτησε μια νέα μικρή παράταση για να πετύχει το στόχο της, αφού είχει συγκεντρώσει το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπολείπονταν άλλα 3 με 4 εκατομμύρια για να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες,όμως δεν πήρε το πράσινο φως από τις αρμόδιες αρχές.
Η ανακοίνωση της Τράπεζα της Ελλάδος
Μετά την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, ηΤράπεζα της Ελλάδος έκρινε απαραίτητη (1) την ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας, (2) τη μεταφορά του συνόλου των καταθέσεων στην Alpha Bank κατόπιν προσφοράς της τελευταίας σύμφωνα με την κατά νόμο διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου (αρ. 63Δ, ν. 3601/2007), και (3) τη θέση τους σε ειδική εκκαθάριση από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Α.Ε. Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου επιστρέφονται στους δικαιούχους τους. Οι καταθέσεις όλων των πελατών των τραπεζών αυτών είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Alpha Bank έχει ήδη ξεκινήσει. Η Alpha Bank θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.
Ν.Σ.
fpress.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria