Αναγνώστης: Στα όρια τους έχουν φτάσει οι στρατιωτικοί στην Καστοριά

Αρχική » Διάφορα » Αναγνώστης: Στα όρια τους έχουν φτάσει οι στρατιωτικοί στην Καστοριά

Αναγνώστης: Στα όρια τους έχουν φτάσει οι στρατιωτικοί στην Καστοριά
Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τοπικά πολιτικά συμφέροντα (έχουμε και δημοτικές εκλογές τον Μάιο) επαναλειτουργούν στρατιωτικά φυλάκια  στην περιοχή τα οποία είχαν κλείσει πριν από χρόνια, μιας και δεν εξυπηρετούσαν τις σύγχρονες δομές των ενόπλων δυνάμεων.
Η κατάσταση αυτή όμως έχει φέρει σε απόγνωση

τους ελάχιστους στρατιωτικούς που έχουν απομείνει στην περιοχή, μιας και οι 24ωρες υπηρεσίες στα απομονωμένα φυλάκια είναι ατελείωτες, αφού ακόμα και η εμπλοκή μονίμων στελεχών από άλλες μονάδες, δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι υπηρεσίες των αρχιφυλάκων στα φυλάκια (αλήθεια είναι νόμιμο να στέλνουν ως αρχιφύλακες σε συνοριακά φυλάκια στελέχη από άσχετες μονάδες μόνο και μόνο για να καλύψουν τρύπες;).

Τα συγκεκριμένα φυλάκια επανδρώνονται από έναν ελάχιστο αριθμό ατόμων τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να προσφέρουν κάτι αλλά αν χρειαστεί, δεν μπορούν ούτε τους εαυτούς τους να προστατεύσουν.
Όλα αυτά χωρίς ακόμα να έχουν αρχίσει τα χιόνια που αν ξεκινήσουν θα οδηγήσουν σε αποκλεισμό των υπόψη φυλακίων, τα οποία βρίσκονται σε δυσπρόσιτες περιοχές με άθλιο οδικό δίκτυο (αλίμονο αν κάποιος αρρωστήσει ή χτυπήσει σε αυτά τα φυλάκια, δεν θα προλάβει ούτε να βοηθηθεί από γιατρό).
Πρέπει άμεσα να γίνει κάτι πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
Αναγνώστης
 tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια