Ανεπιθύμητες στον Δήμο Παύλου Μελά οι τράπεζες που θα κάνουν πλειστηριασμούς σπιτιών! - OlaDeka

Ανεπιθύμητες στον Δήμο Παύλου Μελά οι τράπεζες που θα κάνουν πλειστηριασμούς σπιτιών!

Ανεπιθύμητες στον Δήμο Παύλου Μελά οι τράπεζες που θα κάνουν πλειστηριασμούς σπιτιών!

Ανεπιθύμητες θα είναι οι τράπεζες που θα προχωρήσουν σε διενέργεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας εντός των ορίων του Δήμου Παύλου Μελά καθώς όπως ανακοίνωσε ο εν λόγω δήμος,σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σταματήσει κάθε συνεργασία μαζί τους και θα ενημερώσει με όλους τους πρόσφορους τρόπους τους δημότες του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, καταδικάζει “οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση της Κεντρικής Διοίκησης μπορεί να οδηγήσει στη διενέργεια πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας από τις Τράπεζες” και ζητά “να παραταθεί το προστατευτικό καθεστώς που ισχύει μέχρι 31/12/2013”.

Επιπλέον τονίζει ότι δεν θα πρέπει να γίνει κανένας πλειστηριασμός έως ότου η χώρα μας επιστρέψει σε ανάπτυξη και η ανεργία κατέβει σε ποσοστό κάτω του 10% και γνωστοποιεί ότι θα υποβάλει αίτημα τόσο προς την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στην ΚΕΔΕ προκειμένου να πάρουν σχετικές αποφάσεις και να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανάλογες πρωτοβουλίες να ληφθούν από όσο το δυνατόν περισσότερα Δημοτικά Συμβούλια.

Απευθυνόμενος στους δημότες του, ο Δήμος Παύλου Μελά καλεί όσους αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα να απευθύνονται στο γραφείο αιτημάτων πολιτών που λειτουργεί στο δήμο έτσι ώστε να γίνει μια πρώτη καταγραφή των πλέον “επικίνδυνων” περιπτώσεων και να παρακολουθούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

«Οι Δυτικές Συνοικίες αποτελούνται από μικρομεσαία νοικοκυριά και η Νέα Οικονομία τα έχει διαλύσει. Με ακαδημαϊκούς σχεδιασμούς δεν λύνονται τα προβλήματα» δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria