Μια «καλημεροκαλησπέρα» για τα παιδιά από τον Αλέξη Γούδα - OlaDeka

Μια «καλημεροκαλησπέρα» για τα παιδιά από τον Αλέξη Γούδα

Μια «καλημεροκαλησπέρα» για τα παιδιά από τον Αλέξη Γούδα
Όμορφες στιγμές και πολλά πολλά χαμόγελα χάρισε ο Αλέξης Γούδας στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου καθώς και στους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της Χλόης Καστοριάς, την Τρίτη 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Με το δικό του μοναδικό τρόπο αφηγήθηκε την ευρηματική καθόλα ιστορία 

του «κυρίου Δεκέμβρη», τη δωδέκατη ιστορία από το μουσικό-αφηγηματικό του καλεντάρι «Ο κ. Χρόνος και οι 12 μήνες». Επί δύο συνεχείς ώρες καθήλωσε κυριολεκτικά το τόσο ευαίσθητο ακροατήριό του,πότε αφηγούμενος, πότε παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας. Όμως μάγεψε το ακροατήριότου εκτός των άλλων και με τηνανθρωπιά, την έμφυτη ευγένεια και όπως πάντα με το ζεστό του χαμόγελο!

Χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου κ. Σοφία Καμπούρη Γκίτσου, η οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε, ότι στο σχολείο υλοποιούνται δύο προγράμματα από κοινού με το συστεγαζόμενο 9ο Δημοτικό: ένα πρόγραμμα «Συνεκπαίδευσης – Σχολικής Ενσωμάτωσης» (κοινές ώρες διδασκαλίας μεταξύ των δύο σχολείων) κι ένα πρόγραμμα «Φιλίας»(κοινές προγραμματισμένες και στοχευμένες δραστηριότητες των μαθητών κατά τη διάρκεια του διαλείμματος). Τόνισε μάλιστα, ότι προγράμματα τέτοιου είδους είναι πρωτοποριακά για τα ελληνικά δεδομένα και μοναδικά τουλάχιστον σε επίπεδο Δυτ. Μακεδονίας. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και δημοσίως τον Διευθυντή του 9ου Δημοτικού κ. Γ. Γαπκιάδη, την Προϊσταμένη του συστεγαζόμενου Νηπιαγωγείου κ. Ό. Μεσάικου καθώς και τους δασκάλους του 9ου Δημοτικού για την προθυμία τους να δουλέψουν με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.
Την εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη σε όλα τα παιδιά αλλά πρωτίστως στους επίγειους αυτούς αγγέλους, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Έλενα Ζυγούρη και Αλίκη Καζταρίδου, η Σύμβουλος των Νηπιαγωγών κ. Αναστασιάδου, ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Στέργιος Φιλίππου, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτωνκ. Νίκος Αλχασίδης, η ψυχολόγος κ. Πατρώνου, ως εκπρόσωπος του ΚΕΔΔΥ Καστοριάς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καστοριάς κ. Δημ. Στυλιάδης, ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων κ. Γιώργος Γκίτσος, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του Ειδικού Σχολείου Καστοριάς, η καστοριανή ζωγράφος κ. ΜερόπηΣωτηροπούλου-Μάγγελ, η συμπολίτισσά μας επίσης ζωγράφος κ. Φρόσω Λέκκου, η μουσικός και μαέστρος της Χορωδίας Αγ. Νικάνορα κ. Κατερίνα Τριανταφύλλου, αρκετοί εκλεκτοί εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών.
Με το πέρας της ποιοτικής αυτής εκδήλωσης, εκείνο που είχαν αποκομίσει όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες, ήταν εκτός των άλλων και μια ευχάριστη αίσθηση εσωτερικής χαράς και ικανοποίησης, μια αίσθηση πραγματικής ψυχαγωγίας (αγωγή της ψυχής)
«Μείνε μαζί μας για πάντοτε Δεκέμβρη, ας περιμένει η καινούρια η χρονιά…»
(και παραφράζοντας τους στίχους του Αλέξη)
Μείνε μαζί μας για πάντοτε Αλέξη, ζητούν μικρά μα και μεγάλα παιδιά
μείνε μαζί μας για πάντοτε Αλέξη, μην πας πουθενά, μην πας πουθενά!
Μα αφού πρέπει ,όπως λες να φύγεις, μη μας ξεχνάς, να ξαναρθείς…
Από το Ειδικό Σχολείο Καστοριάς ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria