Βασίλης Αναγνωστόπουλος: “Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι συνδεδεμένοι με εκείνους της ομάδας” - OlaDeka

Βασίλης Αναγνωστόπουλος: “Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι συνδεδεμένοι με εκείνους της ομάδας”

Βασίλης Αναγνωστόπουλος: “Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι συνδεδεμένοι με εκείνους της ομάδας”
Συνέντευξη με τον αρχηγό της Καστοριάς
Ιδιαίτερες συστάσεις δε χρειάζονται για τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Αναγνωστόπουλο που αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος των <<γουναράδων>> για τέταρτη μάλιστα διαδοχική σεζόν!
Πρόκειται αναμφίβολα για το πλέον κατάλληλο να ανοίξει το κύκλο των συνεντεύξεων, που

καθιερώνονται μια φορά ανά την εβδομάδα να κοσμούν το επίσημο ιστολόγιο του συλλόγου.

 Καλημέρα Βασίλη και σε ευχαριστούμε που είσαι σήμερα κοντά μας! Το πρώτο πράγμα που θέλω να σε ρωτήσω είναι πόσο τιμητικό είναι για σένα να φοράς το περιβραχιόνιο;
+ Άμα σκεφτείς την ιστορία που έχει ο σύλλογος και τους παίκτες που έχουν περάσει, τιμή είναι να φοράς και μόνο τη φανέλα. Το περιβραχιόνιο θα το χαρακτήριζα ύψιστη διάκριση!
Όταν ήμουν μικρός όπως όλα τα παιδιά της περιοχής έτσι και εγώ έβλεπα τη Καστοριά να παίζει στη πρώτη Εθνική και ονειρευόμουν κάποια μέρα να αγωνιστώ στην ομάδα. Τελικά οι προσπάθειές μου δικαιώθηκαν και αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση.
 Έχοντας ζήσει την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες κατηγορίες πως βλέπεις τη φετινή περιπλάνηση της στα δρώμενα της Τρίτης Εθνικής;
+ Για την ιστορία της ομάδας είναι πολύ μικρή για να τη χωρέσει. Η άνοδος πέρσι ήταν απλά το πρώτο βήμα για να ξαναδούμε τη Καστοριά εκεί που αξίζει να βρίσκεται.
– Έχοντας διανύσει περίπου το 1/3 του πρωταθλήματος και αντιμετωπίζει αρκετές διαφορετικές ομάδες, ποια είναι η άποψη σου για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο δεύτερο αυτό όμιλο της Γ΄Εθνικής;
+ Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα όπου κάθε Κυριακή διαμορφώνονται νέα δεδομένα. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές ισοδύναμες ομάδες και στα περισσότερα ματς δε χωρούν προγνωστικά, από τη στιγμή που βλέπουμε να κρίνονται στις λεπτομέρειες.
– Έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα η ομάδα δείχνει πλέον να έχει βρει τα πατήματα της και διανύοντας ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών νικών διαγράφει μια άκρως ανοδική πορεία. Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας;;
+ Kρύβεται στο εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια. Όπως πέρσυ έτσι και φέτος το κλίμα είναι άριστο. Λειτούργουμε σαν ομάδα μέσα και έξω από το γήπεδο. Τα παιδιά που ήρθαν ενσωματώθηκαν πολύ καλά σε άλλο. Παράλληλα κάθε νίκη φέρνει ψυχολογία κι όταν έχεις καλή ψυχολογία προετοιμάζεσαι καλύτερα για το επόμενο ματς. Φυσικά μεγάλο μερίδιο επιτυχίας έχει το τεχνικό επιτελείο που διαχειρίζεται με το κατάλληλο τρόπο τις καταστάσεις και γνωρίζει πότε πρέπει να μας ανεβάσει και πότε να μας προσγειώσει.
– Παρατηρώντας κανείς τα παιχνίδια σας, διαπιστώνει πως η άμυνα είναι το μεγάλο όπλο της φετινής Καστοριάς. Παίζοντας μάλιστα στην εν λόγω θέση θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τη δική σου τοποθέτηση;
+ Καταρχήν θα τονίσω πως άμυνα κάνει όλη η ομάδα, όχι μόνο η αμυντική γραμμή. Είναι πολύ σημαντικό -ειδικά σε αυτή τη κατηγορία- να καταφέρεις να κρατάς πίσω το μηδέν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως παίζουμε με αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τα αποτελέσματά μας.
– Ας περάσουμε στο κεφάλαιο του κόσμου. Παρότι τα τελευταία χρόνια είχε απομακρυνθεί από την ομάδα δείχνει σταδιακά επιστρέφει μαζικά στο γήπεδο. Είναι μια δικαίωση για τους κόπους σας;
+ Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η προσέλευση του κόσμου ήταν μονίμως πτωτική. Ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς τη προσπάθεια που κάνουμε και το σερί νικών που τρέχουμε θα περιμέναμε πολύ περισσότερη βοήθεια στα εντός έδρας παιχνίδια μας.
Παρόλα αυτά δε μας απογοητεύει, αλλά μας πεισμώνει περισσότερο. Σε αυτή την ομάδα εξάλλου έμαθα να κερδίζω το κόσμο και έπειτα εκείνος με τη σειρά του να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα μας. Όπως για παράδειγμα πέρσι που η παρουσία του στο πρωτάθλημα ήταν μηδαμινκή, αλλά όταν έφθασαν τα μπαράζ, εκεί όπου πραγματικά το χρειαστήκαμε, φώναξαν παρών και η συνεισφορά τους αποδείχθηκε πολύτιμη!
– Δε σου κρύβω πως στη σκέψη του φίλαθλου κοινού επικρατεί ενθουσιασμός για το παιχνίδι με τη Λάρισα. Ένα ματς σημαντικό, ιστορικό και ιδιαίτερο από κάθε άποψη. Πως το αντιμετωπίζετε;
+ Πριν από αυτό έχουμε ένα ακόμη πιο σημαντικό παιχνίδι με το Καμπανιακό. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Όταν με το καλό τελειώσει, θα έχουμε δύο εβδομάδες να προετοιμαστούμε για το επόμενο απέναντι στη Λάρισα.
– Δε θα μπορούσες να μου δώσεις καλύτερη πάσα για την επόμενη ερώτηση. Βλέποντας την ομάδα συνεχώς να ανεβαίνει και την απόσταση από τη κορυφή ολοένα και μειώνεται, οι φιλοδοξίες εύλογα μεγαλώνουν. Ποιος είναι τελικά ο στόχος της αγωνιστικής περιόδου;
+ Είναι λογικό μετά τα διαδοχικά αποτελέσματα να επικρατεί ενθουσιασμός. Εγώ πάντως θα κοιτάξω πρώτα το +6 απο τη γραμμή σωτηρίας και όταν αποκτήσουμε διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη τότε θα κάνουμε σχέδια για μιλήσουμε για περαιτέρω βλέψεις.
Έτσι όπως είναι φέτος το πρωτάθλημα με δύο νίκες πάμε για πρωτιά και με δύο ήττες κινδυνεύουμε να πέσουμε!
Όπως προείπα όλοι στην ομάδα κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια, προτιμώντας να μιλάμε μέσα στο γήπεδο. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας και είμαστε πειθαρχημένοι στις οδηγίες του προπονητή. Στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο.
– Για τους στόχους της ομάδας μιλήσαμε, όσο αναφορά τους προσωπικούς σου;
+ Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με εκείνους της ομάδας!
– Έχεις αποδείξει την αφοσίωση σου στο σύλλογο όσο ελάχιστοι άλλοι παίκτες. Ειλικρινά τι ήταν εκείνο που σε έκανε να αψηφήσεις το παράγοντα του τοπικού και να παραμείνεις στην ομάδα; Κι αν εκείνη τη περίοδο είχες στα χέρια σου προτάσεις από άλλους συλλόγου;
+ Όταν αγαπάς κάτι και έχεις τρέλα με αυτό δε γίνεται να το αφήσεις. Στηρίζεις την ομάδα όχι μόνο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Υπήρξε ενδιαφέρον και προσέγγιση από άλλες ομάδες του νομού, όμως στο νου μου δε πέρασε ποτέ η σκέψη να αποχωρήσω. Όταν παίζεις για τα χρώματα και την ιστορία της Καστοριάς δε μπορεί να σε συγκινεί τίποτε άλλο!
– Κλείνοντας ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στη καριέρα σου;
+ Χειρότερη στιγμή είναι όταν υποβιβαστήκαμε και μαθηματικά από τη Δ΄Εθνική στο τοπικά πρωταθλήματα για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Η στιγμή εκείνη αποτελεί τη πιο μαύρη σελίδα στην ένδοξη ιστορία της Καστοριάς.
Η εικόνα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου είναι το 0-1 στο εκτός έδρας μπαράζ απέναντι στην Άρδασσα. Ο Παναγιωτίδης έχει μόλις σκοράρει και τρέχουμε όλοι να τον αγκαλιάσουμε. Φτάνανε στο τέλος της διαδρομής και ήμασταν σίγουροι πως η άνοδος δε γίνοταν να χαθεί. Τα συναισθήματα ήταν απερίγραπτα!
Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία!
 paekastoria-1963.blogspot.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria