Τα κόμματα για τον άτυχο υπαρχιφύλακα Ηλ. Κωστένη- Κροκοδείλια δάκρυα και άλλα - OlaDeka

Τα κόμματα για τον άτυχο υπαρχιφύλακα Ηλ. Κωστένη- Κροκοδείλια δάκρυα και άλλα

Θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει ο άδικος χαμός του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με άτομα αλβανικής καταγωγής, κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα (Μικρή Πρέσπα) . Ο νεκρός

υπαρχιφύλακας ήταν πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού.

Δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του Υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας.

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Σήμερα (08-12-2013), μεταμεσονύχτιες ώρες, ομάδα τριών (3) αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας εκτελούσε περιπολία για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης αλιείας στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες.

Κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας, που όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Από την ένοπλη συμπλοκή τραυματίστηκαν θανάσιμα 43χρονος Υπαρχιφύλακας και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov το οποίο κατασχέθηκε.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας»

ΣΥΡΙΖΑ 

Την ανάγκη η πολιτεία να μεριμνήσει για τη διασφάλιση των αστυνομικών και την υλικοτεχνική τους υποστήριξη επισημαίνει με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για τον άδικο θάνατο του αστυνομικού στη Φλώρινα και τη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του. Ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας είναι η διασφάλιση και υλικοτεχνική υποστήριξη των αστυνομικών που επιχειρούν κάτω από επικίνδυνες συνθήκες»

ΠΑΣΟΚ 

Ο Εισηγητής της ΚO του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Κώστας Τριαντάφυλλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο θάνατος του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη από πυροβολισμούς κακοποιών, αποδεικνύει το βαρύ φορτίο που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας για την αντιμετώπιση της βαριάς εγκληματικότητας. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, η εκπλήρωση του καθήκοντος αποκτά ακόμα υψηλότερη αξία κοινωνικής προσφοράς.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκφράζω οδύνη για τον θάνατο του και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του, αλλά και να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό της ΕΛΑΣ που αντιμετωπίζει τα κρούσματα της επικίνδυνης εγκληματικής δράσης για την υπεράσπιση των πολιτών»

Ανεξάρτητοι Έλληνες 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Καπερνάρος τόνισε : «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αστυνομικού, νέου ανθρώπου και πατέρα ενός ανήλικου παιδιού.

Για ακόμη μία φόρα ήρθε στο φως η έλλειψη οργάνωσης και προστασίας όλων των αστυνομικών που δίνουν μάχη με το έγκλημα. Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της».

ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 43χρονου αστυνομικού, που έχασε τη ζωή του, κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού του καθήκοντος, τα ξημερώματα, στην περιοχή της Φλώρινας».

ΔΗΜΑΡ 

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του αστυνομικού Ηλία Κωστένη και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του εκλιπόντος που σκοτώθηκε εν ώρα καθήκοντος. Καλούμε την Πολιτεία να ενισχύσει την αστυνομία με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και να στηρίξει την οικογένεια του Ηλία Κωστένη»

Χρυσή Αυγή

«Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του ήρωα Έλληνα αστυνομικού που έπεσε εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενος την ασφάλεια της πατρίδας μας απέναντι σε πάνοπλους αλβανούς εγκληματίες εισβολείς. Απαιτούμε την άμεση ενίσχυση με προσωπικό και μέσα των μονάδων που αντιμετωπίζουν ασύμμετρη απειλή στα σύνορα της χώρας. Η διαφύλαξη των συνόρων και της ακεραιότητας της πατρίδας δεν είναι αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά κυρίως του Ελληνικού Στρατού»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria