’’Άνοιγμα’’ στις Ασιατικές αγορές επιχειρούν τα μέλη του Σ. Ε. Γ. (ρεπορτάζ) - OlaDeka

’’Άνοιγμα’’ στις Ασιατικές αγορές επιχειρούν τα μέλη του Σ. Ε. Γ. (ρεπορτάζ)

”Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”. Έχοντας, προφανώς, κατά νου αυτή τη λαϊκή ρήση, τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, με μια έντονη  εξωστρεφή δραστηριότητα που επέδειξαν το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν το άνοιγμα νέων αγορών που

θα υποστηρίξουν τον κλάδο της γούνας, μιας και η …κραταιά δύναμη του χώρου (Ρωσία) παρουσιάζει σημάδια κάμψης τα τελευταία χρόνια, γεγονός το οποίο οφείλεται – κυρίως – στις υψηλές τιμές των γουναρικών, που προέρχονται βέβαια, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, στην τεράστια αύξηση των τιμών των γουνοδερμάτων, που έχουν χτυπήσει …κόκκινο.

Οι δράσεις των μελών του ΣΕΓ αφορούσαν κυρίως στην προβολή της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Αθηνών, που θα ανοίξει τις πύλες της από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2014, και δεν ήταν άλλες από προωθητικές ενέργειες σε 7 χώρες (Ουκρανία, Καζακστάν, Κίνα, Ρωσία, Τουρκία, Ιαπωνία και Κορέα) του εξωτερικού, όπου τα μέλη του ΣΕΓ έδωσαν δυναμικό «παρών» σε διάφορα δρώμενα και events που έλαβαν χώρα στις προαναφερόμενες περιοχές, με στόχο φυσικά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Fur Excellence in Athens (FEA).
Πιο συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου διοργανώθηκε μεγάλη αποστολή του ΣΕΓ επίδειξη Γούνας στο Καζακστάν (Kazakhstan Fashion Week), ενώ από τις 10 έως τις 13 Νοεμβρίου ο ΣΕΓ, με πολυμελή επιχειρηματική αποστολή, συμμετείχε στην Παγκόσμια Ετήσια Συνάντηση του Γουνοποιητικού Κλάδου, όπου πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, στην Κίνα, όπου το «παρών» έδωσαν όλοι οι φορείς του παγκόσμιου κλάδου της γούνας και οι τρεις μεγαλύτερες διεθνείς Εκθέσεις, Χονγκ Κονγκ, Μιλάνο Αθήνα.
Παράλληλα, μεταξύ 14 και 17 Νοεμβρίου, τα μέλη του Συνδέσμου πραγματοποίησαν επισκέψεις σε μια σειρά από αγορές στη Ρωσία με σκοπό την προώθηση της FEA, και την προσέλκυση αντίστοιχα αγοραστών, ενώ 21 με 23 του ίδιου μήνα ο ΣΕΓ συμμετείχε με δικό του περίπτερο στις δυο Εκθέσεις που διοργανώνονται στην Τουρκία, (IDF 2013, 8th Istanbul Leather Fair και την έκθεση δέρματος και γούνας Istanbul CNR Leather and Fur Fair). Από τις 26 με 28 Νοεμβρίου υπήρξε επιχειρηματική αποστολή στην Ιαπωνία, οπότε διοργανώθηκε επίδειξη μόδας με γουναρικά των μελών του Συνδέσμου, ενώ, ταυτόχρονα, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας και κοινών δράσεων με το Σύνδεσμο Γουνοποιών της Ιαπωνίας.
Τέλος, 2 με 5 Δεκεμβρίου ο κ. Βασίλης Διαμαντίδης, μέλος του Δ.Σ. συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην επίσημη επίσκεψη του στην πρωτεύουσα Σεούλ της Νότια Κορέας, όπου έλαβε χώρα το Ελληνοκορεατικό Οικονομικό Φόρουμ.
Όλο αυτό το διάστημα, η δραστηριότητά μας ήταν πολύ έντονη και κάναμε πολλές ενέργειες για την προβολή της Έκθεσης. Διαπιστώσαμε, άλλωστε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ότι τα πράγματα για τον κλάδο μας δεν είναι και πολύ καλά και προγραμματίσαμε αυτές τις δράσεις για να προσελκύσουμε διάφορους νέους επισκέπτες. Πιστεύουμε ότι το κατορθώσαμε”, σημείωσε, μάλιστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της διοίκησης του ΣΕΓ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Μιχαλόπουλος.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria