Θεραπευτικά ροφήματα για διάφορες στομαχικές διαταραχές! - OlaDeka

Θεραπευτικά ροφήματα για διάφορες στομαχικές διαταραχές!

1. Η ατονία του στομάχου μπορεί να μας οδηγήσει σε έλλειψη όρεξης και σε δυσφορία μετά τα γεύματα. Για να βελτιώσουμε την όρεξη μας είναι προτιμότερο να πίνουμε ένα ελαφρώς πικρό ορεκτικό ρόφημα.
Το ρόφημα αυτό αποτελείται από:

Κενταύριο (1 μέρος),
Αγγελική (2 μέρη),
Αχιλλέα (3 μέρη) και
Μαντζουράνα (4 μέρη).

Το παρασκευάζουμε ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε περίπου μία ώρα πριν από κάθε γεύμα.

2α. Αν έχουμε δυσπεψία μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα ρόφημα με βάση το Χαμομήλι.
Αυτό αποτελείται από:
Χαμομήλι (2 μέρη),
Μελισσόχορτο (2 μέρη),
Δυόσμο (3 μέρη) και
Αχιλλέα (3 μέρη).

2β. Αν το πρόβλημα της δυσπεψίας υπάρχει στα παιδιά που είναι πιο ευαίσθητα συνίσταται ένα ρόφημα πιο αρωματικό που αποτελείται από:
Χαμομήλι (2 μέρη),
Μαντζουράνα (3 μέρη),
Δυόσμο (3 μέρη),
Θυμάρι (2 μέρη).

Τα παραπάνω μίγματα παρασκευάζονται ως ακολούθως: Ρίχνουμε μισό λίτρο καυτού νερού πάνω σε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο 6-8 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε πριν από τα γεύματα. Πρέπει βέβαια αν έχουμε πρόβλημα δυσπεψίας να είμαστε προσεκτικοί. Να τρώμε λίγο και φαγητά καλοψημένα και εύπεπτα. Επίσης θα πρέπει να τρώμε φρούτα ώριμα και να μασάμε καλά την τροφή μας.

3. Μερικές τροφές, όπως το λάχανο, το τουρσί, χυμός γκρέιπ φρουτ, μπορεί να υποστούν ζύμωση στο έντερο και να δημιουργήσουν αέρια, που πολλές φορές ευθύνονται για σπασμούς στομάχου και εντερικούς κωλικούς.

Για να ανακουφιστούμε από τον τυμπανισμό μπορούμε να δοκιμάσουμε το παρακάτω ρόφημα που αποτελείται από:
Κύμινο (2 μέρη),
Μάραθο (3 μέρη),
Κόλιαντρο (3 μέρη)
Αχιλλέα (2 μέρη).

Το ρόφημα παρασκευάζεται ως έγχυμα. Σε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και πίνουμε μετά από κάθε γεύμα.

4. Αν έχουμε σπασμούς, προσέχουμε να μην φοράμε σφικτές ζώνες και βάζουμε στο στομάχι μας μια θερμοφόρα. Μπορούμε να πιούμε ένα ρόφημα που αποτελείται από:
Χηνοπόδιο ( 3 μέρη),
Χαμομήλι (2 μέρη),
Μελισσόχορτο (3 μέρη) και
Δύοσμο (2 μέρη).

Το παρασκευάζουμε ως έγχυμα. Ρίχνουμε ένα μισό λίτρο βραστό νερό σε ένα κουτάλι της σούπας από το μείγμα, το αφήνουμε 5 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε όσο μπορούμε πιο ζεστό.

5. Αν έχουμε ξυνίλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ακόλουθο μείγμα.
Αψιθιά (2 μέρη),
Κορίανδρο (2 μέρη),
Γλυκόριζα (3 μέρη),
Φασκόμηλο (3 μέρη).

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα. Το αφήνουμε για 10 λεπτά σκεπασμένο, σουρώνουμε και πίνουμε μία ώρα πριν το φαγητό.
Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria