ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ - OlaDeka

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, τιμά και εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.


Στην τοπική μας Εκκλησία εορτάζουν οι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί Αγίου Νικολάου Κλεισούρας, Νυμφαίου, Χαλάρας και
Αμμουδάρας, στους οποίους θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες ενώ πανηγυρίζουν και παρεκκλήσια στην πόλη της Καστοριάς.

Συγκεκριμένα ο Άγιος Νικόλαος του Κασνίτζη, του Καραβιδά, του Ρέζα, του Τσίντσιρα, του Λιάνου, του Πασά, του Σκαπέρδα, των Αγίων Νικολάου & Χαραλάμπους στη στάση Υψηλάντη της οδού Βαλαλά,

των Αγίων Νικολάου και Ελευθερίου στο 3ο Γυμνάσιο, ο Άγιος Νικόλαος του Τράιτσε, του Χατζηγιάννη και του Τζώτζα, κάτι που μαρτυρεί την τιμή που απέδιδαν οι πρόγονοί μας Καστοριανοί στον Άγιο του νερού, αφού ήταν και ο πολιούχος Άγιος της πόλεως της Καστοριάς, πριν από τον Άγιο Μηνά και την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.


Στα παρεκκλήσια που θα τελεσθούν οι Ακολουθίες είναι ο Άγιος Νικόλαος του Κασνίτση και ο Άγιος Νικόλαος στη στάση Υψηλάντη, στους οποίους το απόγευμα της παραμονής θα τελεσθεί στις 4.30 μ.μ. ο Εσπερινός και ανήμερα της εορτής η Θεία Λειτουργία, καθώς και τα παρεκκλήσια του Αγίου Νικολάου Τράιτσε και του 3ου Γυμνασίου στους οποίους θα τελεσθεί στις 5 το απόγευμα ο Εσπερινός και στις 6 Δεκεμβρίου το πρωί η Θεία Λειτουργία.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria