Επιβράβευση και υποστήριξη – Γράφει ο Χρήστος Κοσμάς - OlaDeka

Επιβράβευση και υποστήριξη – Γράφει ο Χρήστος Κοσμάς

Επιβράβευση και υποστήριξη – Γράφει ο Χρήστος Κοσμάς
Η σύλληψη των τριών Αλβανών κακοποιών αποτελεί αναμφισβήτητη επιτυχία για την τοπική μας Αστυνομία. Η αίσια έκβαση της μεγάλης επιχείρησης εντοπισμού των τριών εγκληματιών που είχαν προηγουμένως δραπετεύσει από σωφρονιστικό κατάστημα της γείτονος χώρας, έρχεται να προστεθεί στις πολλές επιτυχίες που έχει να επιδείξει η δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καστοριά. Αυτός άλλωστε ήταν ένας από τους λόγους που ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Δένδιας ένιωσε την ανάγκη να έρθει εδώ και να συγχαρεί τις γυναίκες και τους άνδρες Αστυνομικούς που υπηρετούν στην περιοχή μας. Ο έτερος βασικός λόγος ήταν, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ήταν, η άμεση και επιτόπια διαπίστωση από τον αρμόδιο Υπουργό των προκλήσεων, των σοβαρών και ανοιχτών θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.
Αναντίρρητα υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που χρίζουν αντιμετώπισης. Κυριότερο εξ αυτών συνεχίζει να παραμένει η λαθρομετανάστευση. Σίγουρα έχει περιορισθεί αρκετά αν ληφθεί υπόψη η κατάσταση που επικρατεί σήμερα και συγκριθεί με εκείνη της δεκαετίας του `90 και των πρώτων χρόνων της επόμενης δεκαετίας. Απόρροια και της δράση της Αστυνομίας και ιδίως των Συνοριοφυλάκων, η ενεργοποίηση των οποίων από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας συνέβαλαν καθοριστικά στον περιορισμό του φαινομένου της λαθρομετανάστευσης. Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και τείνει να λάβει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τούτο αποδεικνύεται και από την αυξημένη είσοδο παράνομων μεταναστών Αφροασιατικής καταγωγής από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό.
Πέραν του φαινόμενου της λαθρομετανάστευσης, είναι εξίσου αναγκαία η αποτελεσματική καταπολέμηση επιμέρους μορφών εγκληματικότητας. Άρρηκτα συνυφασμένη με τη λαθρομετανάστευση είναι η ανάπτυξη των κυκλωμάτων διακίνησης, ο εντοπισμός και η εξάρθρωση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την εξάλειψη ει δυνατόν της πρώτης. Παρομοίως και για τη διακίνηση ναρκωτικών που συντελείται στην Ελληνοαλβανική μεθόριο. Ακριβώς σε μία περιοχή όπου τα χωριά και οι κάτοικοι υφίστανται αρκετά συχνά ληστρικές επιδρομές. Πάμπολλα είναι τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων σπιτιών σε οικισμούς του νομού Καστοριάς, κυρίως όσων βρίσκονται εγγύτερα στα σύνορα όπως αυτά του Δήμου Νεστορίου. Ένας Δήμος που πέραν των άλλων, υφίσταται εσχάτως έντονη λαθροϋλοτομία που προέρχεται από την Αλβανική πλευρά και προξενεί ανυπολόγιστη ζημιά στον εθνικό μας δασικό πλούτο και στο οικοσύστημα της περιοχής του Γράμμου.
Συνεπώς η Υπουργική ηθική επιβράβευση πρέπει να συνοδεύεται κι από έμπρακτη υποστήριξη. Θετική η πρωτοβουλία του αρμόδιου Υπουργού να έρθει και να συγχαρεί τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καστοριά για το έργο που επιτελούν. Θα είναι όμως ακόμη πιο χρήσιμη αν συνοδευθεί κι από στήριξη σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα που θα το διευκολύνουν και θα το καταστήσουν ακόμη πιο αποτελεσματικό. Κι αυτό φαίνεται πως το αντιλαμβάνεται πλέον και ο ίδιος, δεδομένων των ανακοινώσεων που ακολούθησαν μετά την επίσκεψη και τις συσκέψεις που είχε με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας. Μένει να αποτυπωθούν και σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση των διάφορων μορφών εγκληματικότητας και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.
xrkosmas.blogspot.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria