Καστοριά: Αποτελέσματα Διαγωνισμού Πειραματικής Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας (φωτογραφίες) - OlaDeka

Καστοριά: Αποτελέσματα Διαγωνισμού Πειραματικής Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας (φωτογραφίες)

Καστοριά: Αποτελέσματα Διαγωνισμού Πειραματικής Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας (φωτογραφίες)
Νικήτρια η Ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στον χώρο του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)  Καστοριάς, έγινε ο 1ος τοπικός διαγωνισμός Πειραματικής Φυσικής Χημείας και Βιολογίας.
Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η επιλογή της Ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει τα

Σχολεία του Νομού Καστοριάς στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη στις 25 Ιανουαρίου 2014, με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή 12η Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2014.

Συμμετείχαν οκτώ τριμελείς Ομάδες μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου : 1ο ΓΕΛ Καστοριάς, 2ο ΓΕΛ Καστοριάς,  3ο ΓΕΛ Καστοριάς και  ΓΕΛ Άργους Ορεστικού.
Η Επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τον Υπεύθυνο Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς Κακλαμάνο Ιωάννη και τους Εκπαιδευτικούς Κοροβέση Σοφία, Τζήμα Σουλτάνα και Αζεμόπουλο Βασίλη,   προσήλθε στον χώρο του διαγωνισμού στις 8.30 π.μ. Παρασκεύασε και κατέγραψε τα στοιχεία των μιγμάτων  και τα χαρακτηριστικά των υλικών για την εργαστηριακή άσκηση.
Η προσέλευση των μαθητών έγινε στις 9.15 π.μ. Ορίστηκαν οι Ομάδες και σε καθεμία αποδόθηκε ένας αριθμός από το 1 έως το 8.  Στις 9.30 π.μ. άρχισε ο διαγωνισμός.
Στον χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. υπήρχαν εννέα τραπέζια εργασίας, τρία για την εργαστηριακή άσκηση της Φυσικής , τρία για την άσκηση της Χημείας και τρία για την άσκηση της Βιολογίας. Με τον τρόπο αυτό κάθε Ομάδα μετά το τέλος κάποιας δοκιμασίας, μεταφερόταν στο επόμενο τραπέζι εργασίας.
Τα θέματα δόθηκαν φωτοτυπημένα και ήταν κοινά για όλες τις ομάδες. Για κάθε θέμα υπήρχε θεωρητική εισαγωγή, ώστε να καλύπτει τις ερωτήσεις και υποδείξεις για την εργαστηριακή δράση.
Τα διαθέσιμα υλικά για κάθε εργαστηριακή άσκηση είχαν χαρακτηριστική σήμανση, όπως αντίσταση R1  ,  μίγμα Μ1  , ποσότητα Ν1.  Ζητούμενο από τους μαθητές ήταν αφενός να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά των υλικών με μετρήσεις και να προσεγγίσουν στις καταγραμμένες τιμές , αφετέρου να επεξεργαστούν δεδομένα μετρήσεων σύμφωνα με τις οδηγίες του φύλλου εργασίας.
Ο ρόλος της Επιτροπής ήταν να εξασφαλίσει την χωρίς κινδύνους χρήση των μηχανημάτων, να βοηθήσει τους μαθητές σε σχετικές απορίες και να εξασφαλίσει το αδιάβλητο του διαγωνισμού.
Ο διαγωνισμός τελείωσε στη 1.00 μ.μ., οπότε και αποχώρησαν οι μαθητές. Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα και όλα  κύλισαν ομαλά.
Τα θέματα, φωτογραφίες, η βαθμολογία των εργασιών και τα τελικά αποτελέσματα  ανακοινώθηκαν  στη σελίδα του Ε.Κ.Φ.Ε.  http://ekfe.kas.sch.gr   και κοινοποιήθηκαν στα Σχολεία.
Νικήτρια αναδείχθηκε η Ομάδα του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς, αποτελούμενη από τις Μαθήτριες : Παπανικολάου Μάρθα, Ηλιοπούλου Ευανθία και Καραλή Ευαγγελία.
Συγχαρητήρια σε όλους τους Μαθητές και τις Μαθήτριες για την συμμετοχή τους και ευχές στη νικήτρια Ομάδα να εκπροσωπήσει επάξια τα Λύκεια του νομού Καστοριάς στην πανελλήνια και πανευρωπαϊκή συνέχεια του Διαγωνισμού.
Ιωάννης  Κακλαμάνος
Φυσικός
Υπεύθυνος Ε.Κ.Φ.Ε. Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria