Εντός των ημερών η πλήρης επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων της Καστοριάς (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Εντός των ημερών η πλήρης επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων της Καστοριάς (ρεπορτάζ)

Ανεπίλυτο παραμένει ως και σήμερα το πρόβλημα της φύλαξης των Ελληνοαλβανικών συνόρων, που έχει ως αποτέλεσμα, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, την εισροή κακοποιών στοιχείων στα ακριτικά μας χωριά, που προβαίνουν σε κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, ενώ εντονότατο είναι και το πρόβλημα της

λαθροϋλοτομίας στα δάση του Γράμμου.

Όλα αυτά, κατά καιρούς και με διάφορους τρόπους, οι τοπικοί φορείς του νομού τα έχουν θέσει σε πολιτικά, αλλά και στρατιωτικά στελέχη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει κάποια αποτελεσματική κίνηση, παρά τις πάρα πολλές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των αρμοδίων, με τελευταία αυτή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, που υποσχέθηκε την άμεση ενίσχυση με εξοπλισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς.
Ο αγώνας, φυσικά και δεν μπορεί να σταματήσει, αφού τα προβλήματα παραμένουν και, για το λόγο αυτό, στο επίκεντρο της επίσκεψης του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Χρήστου Μανωλά, – ο οποίος, μετά τις αλλαγές που αποφάσισε το ΚΥ.Σ.Ε.Α., είναι αρμόδιος για τις στρατιωτικές δυνάμεις της περιοχής μας – , τον οποίο συνάντησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Σαββόπουλος, και οι τρεις δήμαρχοι του νομού, τέθηκαν και πάλι τα θέματα ασφαλείας της περιοχής μας.
Πιο συγκεκριμένα, οι τοπικοί μας φορείς ζήτησαν από τον Διοικητή τη συνέχιση της λειτουργίας του 585 ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και την ενίσχυση του 574 Τάγματος Προκαλύψεως με μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών, ώστε να επανδρωθούν με επάρκεια όλα τα φυλάκια της συνοριογραμμής μας με την Αλβανία.
«Ουσιαστικά, ζητήσαμε την υποστήριξη του κ. Μανωλά στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, αφού δεν είναι αρμόδιος για τη λήψη των αποφάσεων. Όμως, μας υποσχέθηκε, εντός των ημερών, να μεταβεί στην περιοχή μας ένας ικανός αριθμός στρατιωτών, 80 – 90 περίπου, προκειμένου να επανδρωθούν πλήρως όλα τα φυλάκια, ανάμεσά τους και αυτό του Πολυανέμου. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρχει πλήρης δύναμη σε κάθε φυλάκιο, έτσι ώστε να μπορούν οι στρατιώτες μας να επιτελέσουν το έργο τους και να βγαίνουν σε τακτικές περιπολίες», εξήγησε ο κ. Σαββόπουλος.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria