Επίσκεψη της Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού στην Καστοριά (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Επίσκεψη της Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού στην Καστοριά (ρεπορτάζ)

Επίσκεψη της Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού στην Καστοριά (ρεπορτάζ)
Την αξιοποίηση του Μεντρεσέ ζήτησε ο Μανώλης Χατζησυμεωνίδης
Στην Καστοριά βρέθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λιάνα Μενδώνη. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν να δει από κοντά την πορεία των  έργων που εκτελεί αυτό το  διάστημα η 16η Εφορεία

Βυζαντινών Αρχαιοτήτων μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε μνημεία της περιοχής μας.

Η κ. Μενδώνη, είχε παράλληλα  συνάντηση με τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος και ζήτησε την πρόσληψη ξεναγών από το  υπουργείο προκειμένου να λειτουργούν σε καθημερινή  βάση οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής μας.
Η Γενική Γραμματέας  ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού, δεν έχει τη  δυνατότητα να προχωρήσει στην πρόσληψη ξεναγών και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος τον συγκεκριμένο τομέα.
«Το συζητάμε και θα κοιτάξουμε να  βρούμε μια λύση,  γιατί δεν είναι εύκολη η πρόσληψη προσωπικού», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.
Ένα άλλο θέμα το οποίο τέθηκε κατά τη συνάντηση, ήταν η αξιοποίηση του Μεντρεσέ και η μετατροπή του σε χώρο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.
«Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Η κ. Μενδώνη  είπε ότι είναι διαθέσιμη να  παραχωρήσει το κτίριο  στον Δήμο, αρκεί ο Δήμος να προχωρήσει  στην υλοποίηση των μελετών. Αλλά αυτές οι μελέτες  χρειάζονται  χρήματα και προετοιμασία, είναι  εξειδικευμένες. Θεωρώ όμως  ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Το θέμα είναι να γίνει ολοκληρωμένη η παρέμβαση και να δοθεί σε χρήση ο Μεντρεσές», σημείωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς.
Τέλος, ο κ. Χατζησυμεωνίδης ζήτησε από τη  Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού να παρέμβει προκειμένου ο αρχαιολογικός  χώρος του νεολιθικού οικισμού Αυγής να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria