Επίσκεψη της Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού στην Καστοριά (ρεπορτάζ)

Αρχική » Διάφορα » Επίσκεψη της Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού στην Καστοριά (ρεπορτάζ)

Επίσκεψη της Γ. Γραμματέα του Υπ. Πολιτισμού στην Καστοριά (ρεπορτάζ)
Την αξιοποίηση του Μεντρεσέ ζήτησε ο Μανώλης Χατζησυμεωνίδης
Στην Καστοριά βρέθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λιάνα Μενδώνη. Σκοπός της επίσκεψής της ήταν να δει από κοντά την πορεία των  έργων που εκτελεί αυτό το  διάστημα η 16η Εφορεία

Βυζαντινών Αρχαιοτήτων μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε μνημεία της περιοχής μας.

Η κ. Μενδώνη, είχε παράλληλα  συνάντηση με τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, ο οποίος και ζήτησε την πρόσληψη ξεναγών από το  υπουργείο προκειμένου να λειτουργούν σε καθημερινή  βάση οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής μας.
Η Γενική Γραμματέας  ανέφερε ότι το υπουργείο Πολιτισμού, δεν έχει τη  δυνατότητα να προχωρήσει στην πρόσληψη ξεναγών και πρότεινε να αναλάβει ο Δήμος τον συγκεκριμένο τομέα.
«Το συζητάμε και θα κοιτάξουμε να  βρούμε μια λύση,  γιατί δεν είναι εύκολη η πρόσληψη προσωπικού», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.
Ένα άλλο θέμα το οποίο τέθηκε κατά τη συνάντηση, ήταν η αξιοποίηση του Μεντρεσέ και η μετατροπή του σε χώρο διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων.
«Προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση από άλλες πηγές. Η κ. Μενδώνη  είπε ότι είναι διαθέσιμη να  παραχωρήσει το κτίριο  στον Δήμο, αρκεί ο Δήμος να προχωρήσει  στην υλοποίηση των μελετών. Αλλά αυτές οι μελέτες  χρειάζονται  χρήματα και προετοιμασία, είναι  εξειδικευμένες. Θεωρώ όμως  ότι μπορούμε να προχωρήσουμε. Το θέμα είναι να γίνει ολοκληρωμένη η παρέμβαση και να δοθεί σε χρήση ο Μεντρεσές», σημείωσε ο Δήμαρχος Καστοριάς.
Τέλος, ο κ. Χατζησυμεωνίδης ζήτησε από τη  Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού να παρέμβει προκειμένου ο αρχαιολογικός  χώρος του νεολιθικού οικισμού Αυγής να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια