Μετά τον αέρα κοπανιστό, Γάλλος φοιτητής πουλάει τον αέρα του χωριού του σε κονσέρβα και ξεπουλάει - OlaDeka

Μετά τον αέρα κοπανιστό, Γάλλος φοιτητής πουλάει τον αέρα του χωριού του σε κονσέρβα και ξεπουλάει

Μετά τον αέρα κοπανιστό, Γάλλος φοιτητής πουλάει τον αέρα του χωριού του σε κονσέρβα και ξεπουλάει

Θέλετε να αναπνεύσετε αέρα της γραφικής γαλλικής πόλης Montcuq με μόλις €5,50; Τότε δεν έχετε παρά να παραγγείλετε μια κονσέρβα αέρα «Air de Montcuq».

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη έμπνευση του 22χρονου φοιτητή Antoine Deblay, ο οποίος μετά τις καλοκαιρινές του διακοπές αποφάσισε να εξάγει τον καθαρό αέρα του χωριού του. Μπορεί να ακούγεται θεοπάλαβο, αλλά όπως αναφέρει το Business Insider, ο Deblay έλαβε 1000 παραγγελίες σε μόλις τρεις εβδομάδες, κάτι που αποτέλεσε ένα ευχάριστο σοκ για τον ίδιο.

«Φυσικά και ήξερα ότι επρόκειτο να πουλήσει η ιδέα αυτή, αλλά όχι σε τόσο λίγο χρόνο!», λέει και συμπληρώνει: «Είναι εκπληκτικά προσοδοφόρα, με ένα περιθώριο κέρδους της τάξης του 60%»

Γιατί άραγε οι άνθρωποι αγοράζουν αέρα από ένα γαλλικό χωριό; Όσοι από εσάς μιλάτε Γαλλικά ίσως έχετε ήδη μαντέψει την απάντηση. Το όνομα Montcuq συχνά προφέρεται λανθασμένα ως Μονκύλ (mon cul), το οποίο μεταφράζεται στα Αγγλικά ως «ο ποπός μου» . Άρα ο αέρας του Montcuq μεταφράζεται ως ο αέρας του ποπού μου. Μπορείτε να φανταστείτε γιατί αυτό διασκεδάζει τον κόσμο.

Η κονσέρβα περιέχει και οδηγίες για τη σωστή χρήση του προϊόντος: «Ο φρέσκος αέρας από το Montcuq θα σας μεταφέρει νοερά στη γαλλική επαρχία για να ανανεώσετε τις σκέψεις σας. Ιδανικός όταν είστε στην ανάγκη δημιουργικής έμπνευσης. Προσοχή: Κονσέρβα αέρα μιας χρήσης. Μην την αφήνετε ανοιχτή!».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria