ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ: ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ- Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Αρχική » Διάφορα » ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ: ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ- Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΞΥΛΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

ΥΠΟΓΛΩΣΣΙΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, πριν από 10 μέρες υπάλληλοι της διεύθυνσης δασών με τη συνδρομή της αστυνομίας μετέβησαν σε επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων της ευρύτερης περιοχής του Άργους Ορεστικού (πρόκειται για τη μια εκ των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων
που προέκυψαν από το πόρισμα της διεύθυνσης δασών, στην οποία βρέθηκαν 200 τόνοι από τα περιβόητα καυσόξυλα που εξαφανίσθηκαν από την Κλεισούρα) με σκοπό την εκτέλεση κατάσχεσης με εντολή εισαγγελέως.

Η κατάσχεση αφορά σε τρία μεγάλα τριαξονικά φορτηγά, 200 τόνους καυσόξυλων και αφαίρεση πινακίδων, αδειών κυκλοφορίας, διπλωμάτων οδήγησης καθώς και το οριστικό κλείσιμο της επιχείρησης.

Μετά το πρώτο σοκ, κατέφθασε δικηγόρος του επαγγελματία στο χώρο και κατάφερε να εξασφαλίσει 15μερη προθεσμία για απολογία του πελάτη του. Ο γνωστός επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι αγόρασε τις ποσότητες ξύλων της Κλεισούρας και μάλλον ανέφερε ότι του τα πούλησε ο ξυλοκόπος που προσέλαβε ο δήμος Καστοριάς.

Με αυτά τα δεδομένα ήδη έχει εκπνεύσει το ένα τρίτο της προθεσμίας και σε πέντε μέρες ο επιχειρηματίας καλείται να απολογηθεί και να αποδείξει τη μη ενοχή του.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση του υλοτόμου που μέχρι στιγμής αποφεύγει να μιλήσει δημόσια και απ ότι ακούστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, απέστειλε επιστολή με την οποία παραδέχεται ότι υπεύθυνος για την διαδικάσία με την οποία εξαφανίστηκαν τα ξύλα από το βουνό είναι ο ίδιος και ότι θα αποζημιώσει το δήμο.

Πάντως κύκλοι θεωρούν ότι οι εμπλεκόμενοι μέχρι σε ένα σημείο “πουλούσανε τρελίτσα” σχετικά με τη σοβαρότητα του θέματος αλλά και των συνεπειών που πιθανόν να υπάρξουν για τους ίδιους. Έτσι, είτε λούφαξαν περιμένοντας να περάσει η καταιγίδα, είτε πίστεψαν ότι το θέμα θα ξεχαστεί με ελάχιστες απώλειες για τους ίδιους,  είτε εγκλωβίστηκαν σε καθησυχαστικές παραινέσεις τρίτων οι οποίοι για να κάνουν τη δουλειά τους, φόρτωσαν με μαεστρία το βάρος σε αυτούς που θεωρούσαν «τσιράκια».

Τώρα όμως που ο ήχος του σφυριού της δικαιοσύνης ακούγεται καθαρά, αρχίζουν και κόβονται ανάσες και γόνατα. Θα συνεχίσουν όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα και να κάνουν τον κινέζο?

Συνεχίζεται…

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια