Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το κρύο - OlaDeka

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το κρύο

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και τα χαμηλά επίπεδα της υγρασίας κάνουν το δέρμα ξηρό και άτονο. Η έλλειψη ενυδάτωσης εντείνει τον ερεθισμό, με αποτέλεσμα αυτό που οι δερματολόγοι χαρακτηρίζουν «χειμερινή φαγούρα».

Ο ξηρός αέρας σε συνδυασμό με τη ζέστη στους εσωτερικούς χώρους αφυδατώνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα. Η δερματολόγος Ρόμπιν Γμάιρεκ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια στη Νέα Υόρκη δίνει τις παρακάτω συμβουλές ώστε να διατηρήσουμε το δέρμα απαλό στους… δύσκολους καιρούς.

1. Καθημερινή ενυδάτωση: Είναι καλύτερο τα προϊόντα ενυδάτωσης να εφαρμόζονται αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους, ώστε να «παγιδεύεται» η επιφανειακή υγρασία.

2. Καθαρισμός του δέρματος:
Προσοχή στη συχνότητα καθαρισμού, καθώς μπορεί το δέρμα να χάσει τα φυσικά έλαια που το κρατούν ενυδατωμένο. Ο καλός καθαρισμός μία φορά τη μέρα αρκεί.

3. Θερμοκρασία νερού:
Το πολύ ζεστό νερό εντείνει τον ερεθισμό, οπότε χρειάζεται να χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό για το ντους ή το μπάνιο.

4. Προστασία από τον ήλιο:
Ο χειμερινός ήλιος είναι εξίσου βλαβερός για το δέρμα, οπότε επιβάλλεται το αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνουμε από το σπίτι.

5. Συμπλήρωμα βιταμίνης D:
Τους καλοκαιρινούς μήνες, η καθημερινή έκθεση στον ήλιο βοηθά στην παραγωγή βιταμίνης D με φυσικό τρόπο. Έτσι, το χειμώνα χρειάζεται να αναπληρώνουμε αυτές τις ποσότητες.omned

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria