Οριστικό τέλος στα οδοιπορικά για τους στρατιωτικούς; - OlaDeka

Οριστικό τέλος στα οδοιπορικά για τους στρατιωτικούς;

Οριστικό τέλος στα οδοιπορικά για τους στρατιωτικούς;

Οριστικό τέλος στα οδοιπορικά για τους στρατιωτικούς δείχνει η ανάγνωση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ για το 2014.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας:

“Θα αναμένουμε την τελική κατανομή των πιστώσεων στον Π/Υ 2014 του ΥΠΕΘΑ για να ενημερωθούμε για το εάν εγγράφηκαν οι πιστώσεις που θα καθιστούν εφικτή τη χορήγηση των μηνιαίων χορηγούμενων ΗΕΕ, προκειμένου να καλυφθούν τα στελέχη των ΕΔ οι περιγραφόμενες μετακινήσεις – υποχρεώσεις (βραδινές εκπαιδεύσεις, εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας με υπηρεσιακό όχημα, υπερωριακή απασχόληση κλπ) του έτους 2014 και των προηγούμενων ετών (Από Νοε 2012 έως και το 2013).

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο 2013 κατατέθηκε στη Ελληνική Βουλή η Υπ αριθμ 2229 αναφορά του Βουλευτή κ. Νικόλαου Νικολόπουλου με Θέμα ”Οδοιπορικά οριστικά τέλος”.

Σε απάντηση (Δείτε τη ΕΔΩ) της παραπάνω σχετικής αναφοράς από το γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου του ΥΠΕΘΑ ενημερωθήκαμε:

“Στον Προυπολογισμό δε του ΥΠΕΘΑ για το τρέχον οικονομικό έτος (2013) και στο πλαίσιο της τήρησης των εξαιρετικά μειωμένων σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και δεσμευτικών ορίων-οροφών που τίθονται από το Υπουργείο Οικονομικών δεν εγγράφηκαν οι πιστώσεις που θα καθιστούν εφικτή τη χορήγηση των μηνιαίων χορηγούμενων ΗΕΕ, προκειμένου να καλυφθούν να καλυφθούν τα στελέχη των ΕΔ οι περιγραφόμενες μετακινήσεις – υποχρεώσεις.

Σε ότι αφορά στην προσπάθεια καθιέρωσης αποζημίωσης για τη νυχτερινή και πέραν του πενθημέρου απασχόληση για τα στελέχη των ΕΔ κατ αναλογία με τα ισχύοντα για τα στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας, αυτή προϋποθέτει αφενός ανάλογη νομοθετική ρύθμιση θέσπισης της υπόψη αποζημίωσης, αφετέρου την εύρεση σχετικών κονδυλίων προς κάλυψη αυτής.

Η καταβολή των μηνιαίως χορηγούμενων ΗΕΕ κατά τα προηγούμενα έτη διέπονταν από τις διατάξεις του ΠΔ 200/1993, δεν αποσκοπούσαν στην οικονομική ενίσχυση του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ, αλλά στην αποζημίωση του για πραγματοποιθείσες υπηρεσιακές μετακινήσεις που πηγάζουν από τις ποικίλες δραστηριότητες-υποχρεώσεις κατά την εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων τους και οι οποίες δεν αποζημιώνονταν (βραδινές εκπαιδεύσεις, εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών, εκτέλεση υπηρεσίας εκτός έδρας με υπηρεσιακό όχημα, υπερωριακή απασχόληση κλπ).”

Επίσης ενημερωθήκαμε με ανακοίνωση στη σελίδα του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη της 21 Νοε 2013 (Διαβάστε ΕΔΩ) με τίτλο “Επίλυση χρόνιου προβλήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και καταβολής οδοιπορικών σε στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ”:

“Είμαι στην ευτυχή θέση να σας ανακοινώσω την υλοποίηση μιας δέσμευσης που έχω αναλάβει απέναντι σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος…

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των δαπανών των οδοιπορικών εξόδων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και έχει σταλεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών για εξόφληση μέσω τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων, έως το τέλος τρέχοντος οικονομικού έτους, το υπόλοιπο οδοιπορικών εξόδων των ετών από 2006 έως 2009 και ενός υπολοίπου του 2011, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι χρήματα που χρωστάμε από το 2006, περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Αυτό ήταν μια δέσμευση ότι αυτά που χρωστάμε πρέπει να τα δώσουμε».

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, ελέγχονται οι δαπάνες οδοιπορικών εξόδων του έτους 2012 και αναμένεται η ενταλματοποίηση και η εξόφληση ενός μεγάλου μέρους αυτών μέχρι τέλους τρέχοντος έτους. Τέλος, εντός του πρώτου τετραμήνου 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εξόφληση των υπόλοιπων υγειονομικών δαπανών έτους 2013 και οδοιπορικών εξόδων ετών 2012 – 2013.”

onalert.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria