Καστοριά: Χειροτονία νέου Διακόνου (φωτογραφίες) - OlaDeka

Καστοριά: Χειροτονία νέου Διακόνου (φωτογραφίες)

Καστοριά: Χειροτονία νέου Διακόνου (φωτογραφίες)
Νέος Διάκονος προστέθηκε στη χορεία των Κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας με τη χειροτονία του Μοναχού Γεωργίου Ράνιου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με

τη συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και ην παρουσία πλήθους πιστών που κατέκλυσε τον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας και έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές προς τον νέο Διάκονο χρησιμοποιώντας τους λόγους του Αποστόλου Παύλου.

«Μη επαισχυνθής το μαρτύριο του Κυρίου ημών..». Μην ντραπείς ποτέ για την Ιερωσύνη σου, μην ντραπείς ποτέ για το τιμημένο ράσο που θα φέρεις από σήμερα και που θα το λιτανεύεις μέσα στον κόσμο σαν σύμβολο διακονίας και προσφοράς. Μην ντραπείς ποτέ για την Εκκλησία, για τον Χριστό και μην ντραπείς να ομολογείς το όνομά Του σε κάθε βήμα της ιερατικής σου διακονίας.
«..συγκακοπάθησον τω ευαγγελίω κατά δύναμιν Θεού..». Για να ομολογείς το όνομα όμως του Χριστού και να μεταφέρεις το ευαγγέλιό Του, το οποίο είναι εφαρμόσιμο σε κάθε εποχή, θα πρέπει να έχεις τα χαρακτηριστικά εκείνα που σε καθοδηγούν και θα σε στηρίζουν όπως, την καθαρότητα της καρδίας σου, την υπακοή στην Εκκλησία, την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την ταπείνωση.
«υποτύπωσιν έχε υγιαινόντων λόγων ων παρ’εμού ήκουσας..». Και αυτά που ακούς σήμερα από τον Επίσκοπό σου, κράτησέ τα ως υπόδειγμα και ως τύπο υγιούς διδασκαλίας, απαλλαγμένα από την αρρώστια της πλάνης. Είναι για σένα τα σπάργανα της Βηθλεέμ τα οποία ντύθηκε ο Κύριός μας, για να μας απαλλάξει από την αμαρτία, «σειράς αμαρτημάτων λύει διά σπαργάνων». Αυτά παρέλαβα κι εγώ από τον Γέροντά μου Μητροπολίτη Αγαθόνικο αλλά και άλλους πολλούς φωτισμένους Ιεράρχες και Κληρικούς που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω στη ζωή μου
«..την καλήν παραθήκην φύλαξον..». Τέλος, κράτησε ως πολύτιμο θησαυρό αυτό που παραλαμβάνεις σήμερα για την ενίσχυση και το φωτισμό σε σένα που ξεκινάς έναν αγώνα για τη διάδοση του λόγου του Θεού.
Και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος λέγοντας, πως είναι σημαντική η μέρα που χειροτονήσε γιατί όπως τον Άγιο Ιερομάρτυρα Ελευθέριο τον προσέφερε η μητέρα του Ανθία, η οποία και βάφτηκε στο αίμα του υιού της, έτσι κι εσένα οι δυο ευλαβείς γονείς σου σε προσέφεραν για την διακονία της Εκκλησίας.
Χειροτονήσε ακόμη σε έναν Ναό ενός Αγίου που έγινε ξένος για τον Χριστό. Ξενιτεύτηκε από τη Θεσσαλονίκη και κατοίκησε στο όρος Καλλίστρατο, για να κηρύττει τα μεγαλεία του ξένου Εκείνου, δηλαδή του Χριστού, που έγινε ξένος για μας τους ξένους και να μας προσαγάγει στο θρόνο του ουρανίου Πατρός Του. Να παραμείνεις, λοιπόν, ξένος προς τον κόσμο και την αμαρτία για να μπορείς να βλέπεις κατάματα τον νοητό ήλιο της δικαιοσύνης, που είναι ο Χριστός.
Τέλος, του μετέφερε και τις ευχές του Γέροντα Μωυσή του αγιορείτου, ο οποίος φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Ιερό Επισκοπείο Καστοριάς.
Να σημειώσουμε ότι ο Διάκονος Γεώργιος, είναι βιλόγος και ηλεκτρονικός και τυγχάνει πρώτος ξάδερφος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αθανασίου Γιαννουσά αλλά και του Εφημερίου του Αγίου Νικάνορος Αρχιμ. Νικολάου Γιαννουσά.
ΑΞΙΟΣ!

Ι.Μ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria