Κάνουν τα πάντα για την απαξίωση της πολιτικής - OlaDeka

Κάνουν τα πάντα για την απαξίωση της πολιτικής

Κάνουν τα πάντα για την απαξίωση της πολιτικής

Όταν γίνεσαι μάρτυρας απαξιωτικών πράξεων, εκ μέρους του πολιτικού μας κόσμου, αναρωτιέσαι, αν υπάρχει και κάτι άλλο χειρότερο. Συνηθίσαμε τις μίζες, είναι πια στην καθημερινότητά μας. Συνηθίσαμε και την υστερόβουλη ψευδολογία.


Αντέξαμε και την μεταβολή του πολιτικού μας συστήματος σε «κληρονομική δημοκρατία», πρωτοπόροι όπως πάντα, μόνο που μας μιμούνται μόνον τα αυταρχικά καθεστώτα.
Τώρα πρέπει να συνηθίσουμε και την υποβάθμιση της νοημοσύνης μας. Διότι πρέπει να δεχθούμε ή πως είναι άνοες όσοι προβάλλουν αστήρικτες δικαιολογίες, ή θεωρούν εμάς βλάκες. Δεν είναι ο κ Λιάπης, που κάνει την αρχή. Η περίπτωσή του, έφερε στο νου μου την δικαιολογία που επικαλέστηκε -καλοκαίρι του 2010- ο κ. Χρυσοχοΐδης (κι αυτός Μιχάλης), όταν συνελήφθη για παράπτωμα του ΚΟΚ.

Στην περιοχή των Τεμπών, ο υπουργός τότε Δημόσιας Τάξης, οδηγούσε ο ίδιος το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, όταν τροχονόμοι τον σταμάτησαν, καθώς κινείτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μάλιστα παραβίασε την διπλή διαχωριστική γραμμή.

Ποια ήταν η δικαιολογία του Χρυσοχοΐδη; Εξήγησε ότι είναι τακτική του να κάνει τέτοιου είδους παραβάσεις για να… τσεκάρει την αντίδραση των αστυνομικών οργάνων και απένειμε τα εύσημα στους τροχονόμους που τον σταμάτησαν. Μένεις άφωνος! Αν δεχθείς αυτήν την εξήγηση, πρέπει να δεχθείς επίσης πως έχεις και νοητικό πρόβλημα. Αφού δεν μπορείς να δεχθείς ότι τέτοιο πρόβλημα μπορεί να έχει ένας υπουργός, που βρίσκεται σε ύψιστη θέση, που εσύ του προσέφερες.


Τι να πρωτοθυμηθώ; Πάντως, η δικαιολογία του κ. Παπαντωνίου, ότι το 1,3 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του στο εξωτερικό και δεν συμπεριλήφθηκαν στο Πόθεν Έσχες, ότι τα έβγαλε η σύζυγός του και ξέχασε να του το πει, με ανησύχησε πολύ. Λες, να έβγαλε κι η δική μου γυναίκα στο εξωτερικό κάνα-δυο εκατ. ευρώ και να μη μου το είπε; Θα έχω κάποιο μπλέξιμο;
Η περίπτωση βέβαια του κ. Λιάπη, θα είναι πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ, που θα αναρωτιούνται: Είναι τόσο έξυπνος ο κ. Λιάπης με την δικαιολογία που επικαλέστηκε ή είναι τόσο βλάκες οι Έλληνες, που ανέχονται ακόμη αυτόν και άλλους όμοιους κυρίους και κυρίες που τους ανέθεσε να διαφεντέψουν την ζωή του; Έφτιαξε είπε, πλαστές πινακίδες, για να κυκλοφορήσει το αυτοκίνητο προκειμένου να φορτίσει τις μπαταρίες.

Ομολογώ, πως η δικαιολογία του Λιάπη, ταιριάζει απολύτως με τη γνώμη που είχα σχηματίσει γι’ αυτόν. Ίσως, να πιστεύει, πως ακόμη κι αν δεν ήταν ανεψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα είχε την ίδια εξέλιξη στην πολιτική. Γιατί όχι; Αυτό δεν πιστεύει και ο κ. Γ. Παπανδρέου; Πλην των άλλων βέβαια, ο κ. Λιάπης συνεργάστηκε και με πλαστογράφους. Προφανώς η Αστυνομία θα ελέγξει κι αυτήν την πλευρά της συνεργασίας Λιάπη-υποκόσμου, πλην εάν ο κ. Δένδιας έχει άλλη γνώμη, και μείνει η κατηγορία μόνο στην παράβαση του ΚΟΚ.

Είναι προφανές, πως οι πολιτικοί μας αδιαφορούν πλήρως για την εντύπωση που δημιουργούν οι πράξεις τους. Και δεν λαμβάνουν καθόλου υπόψη, ότι όχι μόνον πρέπει να είναι έντιμοι, αλλά και να φαίνεται ότι είναι. Γι’ αυτό οφείλουν να δίνουν επαρκείς εξηγήσεις στα ερωτήματα που γεννιούνται, όταν υπάρχουν καταστάσεις ασυνήθιστες.

Όπως αυτή, όπου ο κ. Τσουκαλάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε εφάπαξ 750.000 ευρώ (άλλα 250.000 είπε ότι είναι αποζημίωση εθελουσίας εξόδου). Δεν έχω λόγους να μη το πιστέψω. Αναρωτιέμαι όμως, πόσα ασφάλιστρα πρέπει να πληρώνει ο εργοδότης, ώστε το εφάπαξ από το ιδιωτικό ασφαλιστήριο να ανέρχεται σε τέτοιο ποσόν;

Πολύ περισσότερο, όταν ο εργοδότης είναι μια ξένη Τράπεζα, δηλαδή κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ένας αδίστακτος κεφαλαιοκράτης που ρουφάει το αίμα του εργαζόμενου λαού, και ο οποίος εργοδότης προσφέρει χρυσά συμβόλαια και μάλιστα σε οπαδούς του Τσε Γκεβάρα. Ποιος ήταν ο μισθός του κ. Τσουκαλά, όταν μάλιστα ως πρόεδρος της ΟΤΟΕ δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στις εργασίες της εργοδότριας αλλοδαπής Τράπεζας; Δεν μου φαίνεται πάντως, ανάλγητος εργοδότης, αυτός που πληρώνει ασφάλιστρα ίσως και μεγαλύτερο ποσόν από τον μισθό του εργαζόμενου. Καλό θα ήταν, να εύρισκα κι εγώ τέτοιον εργοδότη (κι ας μου έδινε μόνον το ασφάλιστρο).

Επειδή έχω άγνοια επί των ασφαλιστικών, θα ήμουν υπόχρεος αν κάποιος ειδικός μάς εξηγούσε ποιο πρέπει να είναι το ασφάλιστρο για τέτοιο εφάπαξ.

Με αυτά και με τα άλλα, υπάρχουν ακόμη πολιτικοί που δεν αντιλαμβάνονται πως απαξίωσαν τους εαυτούς τους, αλλά και το πολιτικό σύστημα που τους επιτρέπει να αδιαφορούν -τουλάχιστον- για την γνώμη του λαού;

Ο Μακεδών

voria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria