Συνάντηση Ομοσπονδία γούνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Μάξιμο Χαρακόπουλο. - OlaDeka

Συνάντηση Ομοσπονδία γούνας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Στις 17-10-2013 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κου Μιλτιάδη Καρακουλάκη και εκπροσώπων του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων  με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και

Τροφίμων κο Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Στην παραπάνω συνάντηση παρευρέθηκε η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του νομού Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου και  τέθηκαν σε γνώση του Υπουργού τρέχοντα θέματα του κλάδου όπως:
Η παράταση του χρονικού διαστήματος μεταξύ προέγκρισης και άδειας εγκατάστασης μιας μονάδας εκτροφής γουνοφόρων ζώων και η κατάργηση των τριάντα (30) ημερών για την έγκριση της τελικής άδειας λειτουργίας και η δυνατότητα εγκατάστασης και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου κατά το παραπάνω διάστημα.
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Μάξιμος Χαρακόπουλος προέβη στις αναγκαίες διαδικασίες  για την τροποποίηση της ΚΥΑ η οποία προωθήθηκε για υπογραφή στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη.
Συγκεκριμένα, με την τροποποιημένη ΚΥΑ:
Δίνεται η δυνατότητα παράτασης της προσωρινής άδειας εγκατάστασης εκτροφής γουνοφόρων ζώων στους εννέα (9) μήνες από τρεις (3) μήνες  έως σήμερα.
Οι παραγωγοί μπορούν να εγκαθιστούν εντός της κτηνοτροφικής τους εγκατάστασης το ζωικό κεφάλαιο πριν την έκδοση της άδειας εγκατάστασης και εφόσον είναι σε ισχύ η προσωρινή άδεια.
Επιπλέον ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία του κλάδου της εκτροφής γουνοφόρων ζώων για την εθνική οικονομία ως κατεξοχήν εξαγωγικού και εξωστρεφούς κλάδου, αλλά και η συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας με την απασχόληση του εργατικού δυναμικού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    

  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ                            ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΚΟΝΤΟΥ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria