ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΥΛΟΓΙΑΣ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΕΥΛΟΓΙΑΣ

Ενημερώνουμε τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 4035/124842 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εμφανίστηκαν κρούσματα ευλογιάς στη χώρα μας τα οποία έχουν ως εξής:

Βόρειος Έβρος 15,
Νότιος Έβρος 2,
Θεσσαλονίκη 1. 
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα αντιμετωπίζουμε μια επιθετική επιζωοτία η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλή μεταδοτικότητα και διεισδυτικότητα. Η ασθένεια προσβάλλει τόσο τα πρόβατα όσο και τις αίγες και απαιτεί την αυξημένη προσοχή όλων  στα πλαίσια οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων, όπως πριν τη σφαγή και πριν τη μετακίνηση των ποιμνίων.
Τα προσβεβλημένα ζώα κατά κανόνα παρουσιάζουν κατήφεια, ανορεξία και υπερθερμία τουλάχιστον στα αρχικά στάδια της νόσου. Ο έλεγχος θα πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει επισκόπηση της κεφαλής καθώς και των λιγότερο τριχωτών περιοχών του δέρματος (μαστός, περίνεο, εσωτερική επιφάνεια άκρων, τράχηλος, στήθος, κοιλιακή χώρα, καθώς και στο εσωτερικό της ουράς). 

Σε περίπτωση εμφάνισης αλλοιώσεων θα πρέπει να επικοινωνείτε άμεσα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στα τηλέφωνα 2467076023 και 2467071799. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria