ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ - OlaDeka

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Εντάσεις, διαξιφισμοί και έντονες λογομαχίες ‘’σημάδεψαν’’ την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άργους Ορεστικού, όπου συζητήθηκε, μεταξύ άλλων θεμάτων, ο απολογισμός των πεπραγμένων σε ό,τι αφορά την εμποροπανήγυρη της περιοχής, που

πραγματοποιήθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το θέμα είχε να κάνει με την ενημέρωση του Σώματος του δημοτικού συμβουλίου για την εμποροπανήγυρη και ήρθε στη συνεδρίαση από τη δημοτική Αρχή, μόνο, όμως, μετά από την …κινητικότητα που επέδειξαν τα μέλη της μειοψηφίας του δήμου, τα οποία ζήτησαν στοιχεία – κυρίως οικονομικά – της φετινής διοργάνωσης, αν και κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τελικά, δεν έγινε αναλυτική αναφορά στο οικονομικό κομμάτι, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Πιο συγκεκριμένα, την ενημέρωση για τα πεπραγμένα της εμποροπανήγυρης έκανε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Βασίλης Κωστόπουλος, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, υποστήριξε πως όλα κύλησαν ομαλά στη διενέργεια του φετινού πανηγυριού και σε σχέση με τα θέματα της νομιμότητας, φύλαξης και καθαριότητας, ενώ αναφορικά με το οικονομικό κομμάτι, το μόνο που ανέφερε, ήταν πως τα έσοδα ανήλθαν στο ποσό των 280.000 ευρώ, το οποίο ήταν πολύ μεγαλύτερο συγκροτικά με άλλες χρονιές, σε συνδυασμό, ωστόσο, με τις οικονομικές συγκυρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.
Εντούτοις, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας και – κυρίως – ο δημοτικός σύμβουλος Πασχάλης Πετρίδης, ζήτησε πλήρη οικονομική ενημέρωση για τα έσοδα και έξοδα του πανη-γυριού, η οποία δεν έγινε, παρά το γεγονός ότι είχε υποβάλει και γραπτή αίτηση πριν από, περίπου, ένα μήνα.
“Η αίτησή μου υποβλήθηκε στις 12 Νοεμβρίου και, παρόλα αυτά, δεν έχουμε κανένα στοιχείο στα χέρια μας. Για ποιο λόγο; Στο διαφημιστικό έντυπο που τύπωσε ο δήμος για το πανηγύρι, υπάρχει η λέξη “διαφάνεια”. Εγώ τη διαφανή και αποτελεσματική διοίκηση δεν την έχω δει”, τόνισε ο κ. Πετρίδης.
Στις 280.000 ευρώ τα έσοδα της φετινής εμποροπανήγυρης
Απάντηση, ωστόσο, δεν δόθηκε από τον κ. Κωστόπουλο, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για τα οικονομικά του πανηγυριού, ενώ παρέπεμψε τον κ. Πετρίδη στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου. Σηκώνοντας, όμως, τους τόνους, αναφερόμενος στα έσοδα, που ήταν, όπως είπε, μεγαλύτερα από άλλες χρονιές, παρά το γεγονός ότι η έκταση του πανη-γυριού ήταν σημαντικά μειωμένη, τόνισε κατηγορηματικά:
“Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα απολύτως. Αν θέ-λαμε να κρύψουμε κάτι, δε θα μιλούσαμε για τα βεβαιω-θέντα ποσά, που ανέρχονται στις 280.000 ευρώ”.
Τον λόγο στη συνέχεια πήρε η επικεφαλής της μειοψηφίας, Μαρία Τερζοπούλου, η οποία αμφισβήτησε έντονα την έλλειψη …γνώσης για τα οικονομικά του πανη-γυριού από πλευράς της Επιτροπής, αλλά και τον τρόπο της σύστασης της Επιτροπής, θεωρώντας παράλειψη το γεγονός ότι δεν συμμετείχε σε αυτήν μέλος της Δημοτικής Ενότητας Άργους Ορεστικού, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αρνηθεί να συμμετέχει και η μειοψηφία.
Επίσης, η κ. Τερζοπούλου αντέδρασε έντονα στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για τα οικονομικά πεπραγμένα.
“Κάθε χρόνο παίρνουμε αναλυτικά τα έσοδα της εμποροπανήγυρης. Φέτος, γιατί δεν τα έχουμε πάρει;”, αναρωτήθηκε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για να πάρει ως απάντηση, ότι αυτό έγινε εξαιτίας απουσίας κάποιων υπαλ-λήλων, η οποία απάντηση όμως, δεν την …κάλυψε.
“Αυτό τι σημαίνει, ότι δεν έχουμε καταγεγραμμένα τα έσοδα; Ποιος μπορεί να μας μιλήσει για αυτά;”, σημείωσε η κ. Τερζοπούλου, για να ακολουθήσει ένας ακόμη έντονος διαξιφισμός.
 Διαχώρισε τη θέση του ο Σωκράτης Μπουρινάρης
Αμέσως μετά, ζήτησε να τοποθετηθεί και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σωκράτης Μπουρινάρης, οι προθέσεις του οποίου να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της περιοχής είναι πλέον γνωστές.
Ο κ. Μπουρινάρης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, “επιτέθηκε” στον πρόεδρο της Επιτροπής εμποροπανήγυρης για την αρχική του εισήγηση, η οποία, προφανώς, για τον ίδιο, δεν ήταν επαρκής, αφού δεν υπήρχαν τα οικονομικά στοιχεία του πανηγυριού.
“Το θέμα είναι πρωτίστως οικονομικό, αφού τα έσοδα του πανηγυριού είναι μεγάλα για τον δήμο. Θέλω να ρωτήσω τον πρόεδρο της Επιτροπής, για ποιο λόγο, αφού έφερε το θέμα, δεν πήρε όλα τα στοιχεία, έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη ενημέρωση, και μας παραπέμπει τώρα στην Οικονομική Υπηρεσία. Αυτή είναι η αρμόδια να μας ενημερώσει και δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής ή ο αντιδήμαρχος; Ποιος θα σας πιστέψει;”, τόνισε ο κ. Μπουρινάρης, ζητώντας να μάθει το πώς έγινε η είσπραξη των χρημάτων του πανηγυριού και με τι αποδείξεις.
“Δεν μας πείσατε σε τίποτα και εμείς δεν γινόμαστε συνυπεύθυνοι. Εγώ διαχωρίζω πλήρως τη θέση μου από αυτά τα δεδομένα της εμποροπανήγυρης”, πρόσθεσε.
Περί …παρθενογένεσης λόγος!!!
“Κανένας από εδώ μέσα δεν προέκυψε από …παρθενογένεση”. Με αυτή τη φράση επιχείρησε να απαντήσει σε όλα τα προαναφερόμενα ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, προσκομίζοντας στοιχεία από τον τρόπο διενέργειας του πανηγυριού στο παρελθόν, τα οποία “ενέπλεκαν” σε αντίστοιχες διαδικασίες τόσο τον κ. Μπουρινάρη όσο και τον κ. Πετρίδη, χωρίς, ωστόσο, να είναι ξεκάθαρος για το τι αφορούσαν.
“Πρέπει να δούμε πώς και τι πλήρωναν αυτοί που σήμερα …φωνάζουν, αλλά και τα ποσά του πανηγυριού. Αυτά για την …ιστορία. Αλλά για το πώς πρέπει να πληρώνουμε το προσωπικό, υπάρχει και μία παράδοση, την οποία δεν άλλαξε κανείς εδώ και τόσα χρόνια. Εγώ, πιστεύω, ότι πρέπει να πληρώσουμε όλον αυτόν τον κόσμο που περιμένει εδώ και δύο μήνες. Από κει και πέρα, το ποσό των εσόδων που βεβαιώνεται φέτος, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό κάποιων άλλων ετών, που τα έσοδα του πανηγυριού θα έπρεπε να είναι πολύ μεγαλύτερα και αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά”, είπε με έντονο τόνο ο δήμαρχος, δίνοντας τα σχετικά έγγραφα στο προεδρείο.
Ακόμη, ο κ. Κεπαπτσόγλου υποστήριξε πως κάλεσε την επικεφαλής της μειοψηφίας για να ενημερωθεί για τα στοιχεία του πανηγυριού, κάτι που και η ίδια επιβεβαίωσε. Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε πως τα έσοδα του πανηγυριού δεν έχουν ακόμη βεβαιωθεί στο ταμείο του δήμου, καθώς πρώτα θα πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, διαδικασία που, όπως υποστήριξε, …κόλλησε στις αντιδράσεις της μειοψηφίας, για να λάβει, ωστόσο, την απάντηση από τον κ. Μπουρινάρη, πως εφόσον όλα είναι νομότυπα, μπορούν οι πάντες να πληρωθούν,.
“Οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρωθούν με τον ίδιο τρόπο που κι εσείς, αλλά και όλοι όσοι πέρασαν από αυτά τα έδρανα πλήρωναν στο παρελθόν”, ανταπάντησε ο κ. Κεπαπτσόγλου.
 Γιάννα Λούσιου
ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria