Δύο νέα έργα στον Δήμο Καστοριάς (φωτογραφίες – δηλώσεις) - OlaDeka

Δύο νέα έργα στον Δήμο Καστοριάς (φωτογραφίες – δηλώσεις)

Τις αποφάσεις ένταξης  δύο νέων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη», υπέγραψε στον Δήμο Καστοριάς την Τρίτη 10 Δεκ 2013 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, με τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.
Πρόκειται για νέα έργα συνολικού

προϋπολογισμού 1.845.000 € τα οποία ανακοινώθηκαν παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Δημήτρη Σαββόπουλου και Φιλώτα Ταλίδη και του Αντιδημάρχου Καστοριάς Ιάκωβου Θεοδοσόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα με δικαιούχο τον Δήμο Καστοριάς ο Περιφερειάρχης  ανακοίνωσε τις αποφάσεις ένταξης των έργων:
  1. «Διαμόρφωση – Ανάπλαση Ο.Τ. της Επέκτασης Σχεδίου Πόλεως Μανιακών – Ν. Λεύκης».
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες διαμόρφωσης – ανάπλασης επτά οικοδομικών τετραγώνων της επέκτασης σχεδίου πόλης Μανιάκων – Ν. Λεύκης και συγκεκριμένα:
  • Δημιουργείται γήπεδο μίνι ποδοσφαίρου 5Χ5, με τον αντίστοιχο χώρο κοινού. Ένας χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του γηπέδου. Ένας χώρος παιδικής χαράς, διαδρομή αναψυχής με φύτευση και χώρους καθιστικού και περιμετρικές πλακοστρώσεις.
  • Γίνονται φυτεύσεις, χώρος στάθμευσης για την εξυπηρέτηση του υφιστάμενου νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού, δημιουργούνται χώροι καθιστικών και γίνονται περιμετρικές πλακοστρώσεις.
  • Δημιουργείται ένας χώρος παιδικής χαράς, ένας χώρος πλατείας-καθιστικού, γίνονται φυτεύσεις και περιμετρικές πλακοστρώσεις.
  • Γίνεται αναδιάταξη της υφιστάμενης παιδικής χαράς και γίνεται ορθολογικότερη οργάνωση των αθλητικών δραστηριοτήτων. Δημιουργείται χώρος για τους εορτασμούς και κατασκευάζονται πέργκολες. Ολοκληρώνεται ο περίβολος, επενδύονται οι τοίχοι αντιστήριξης και γίνονται  περιμετρικές πλακοστρώσεις.
  1. «Διαμόρφωση Υπαίθριων Χώρων Τ.Κ. Σιδηροχωρίου Δήμου Καστοριάς»
Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση των υπαίθριων χώρων της Τ.Κ. Σιδηροχωρίου του Δήμου Καστοριάς στο νοτιοανατολικό τμήμα της και αναλυτικότερα:
  • Στον επαρχιακό δρόμο διαμόρφωση ζωνών επιβράδυνσης, πλακόστρωτου πεζοδρομίου στις περιοχές διαπλάτυνσης του, ανακατασκευή της βρύσης με τρεχούμενο νερό, φωτισμό και στοιχεία αστικού εξοπλισμού.
  • Αναβάθμιση του χώρου της πλατείας με την κατασκευή λιθόστρωτου και με την περιμετρική διάταξη κατασκευών από πέτρα και μπετόν.
  • Διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου σε παιδική χαρά.
  • Κατασκευή παραδοσιακού καλντεριμιού στον κατηφορικό δρόμο από την πλατεία.
  • Διαμόρφωση δημοτικού οικοπέδου ανατολικά με θέα τη λίμνη σε χώρο αναψυχής και ξεκούρασης στο οποίο θα κατασκευαστεί επίμηκες υπόστεγο.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής αφού ευχαρίστησε όλους όσους έδρασαν για να υπάρχει ετοιμότητα ένταξης των έργων αιρετών και μη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με καθαρή πολιτική βούληση, στενή συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες  χρηματοδοτούμε και ενεργούμε  έργα που θα αλλάξουν τα δεδομένα του τόπου μας». Θα συνεχίσουμε συμπλήρωσε ώστε σύντομα και σε  συνεργασία με τον Δήμαρχο να προχωρήσουμε σε νέα έργα. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα περισσότερα χρήματα από το ΕΣΠΑ έχουν δοθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης χαρακτήρισε ως σημείο αναφοράς το 2013 καθώς ήδη υλοποιούνται πολύ μεγάλης σημασίας  έργα στην Καστοριά και τόνισε: «Πιστεύω πως το 2013-2014 θα έχουμε σημαντικό κύκλο ολοκλήρωσης έργων που θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών αλλά και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων ολόκληρου του Δήμου Καστοριάς»
Ο Δήμαρχος στην συνέχεια συνόδευσε τον Περιφερειάρχη στα υπό εκτέλεση έργα όπου και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τα έργα που εκτελούνται σε όλο το εύρος του Δήμου Καστοριάς .
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης των συγκεκριμένων έργων καθώς η ολοκλήρωση τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο υλοποίησης επιλύοντας χρονίζοντα προβλήματα των δημοτών, καθώς θα  συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας και θα δημιουργήσουν υποδομές οι οποίες θα αναμορφώσουν την εικόνα του Δήμου Καστοριάς και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria