Δρομολόγηση έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς

Αρχική » Διάφορα » Δρομολόγηση έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς

Δρομολόγηση έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς
Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση  η οποία θα αφορά στην εκτέλεση δυο δασοτεχνικών έργων για την προστασία της λίμνης της Καστοριάς.
Η σύμβαση, θα υπογραφεί μεταξύ του  αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος –

Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  Σταύρου Καλαφάτη και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα ορεινής υδρονομίας της Βυσσινιάς ο διαγωνισμός  για την ανάθεσή των οποίων θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2014 και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του ίδιου έτους, καθώς και για τα δασοτεχνικά έργα Ξηροποτάμου ( περιοχή ανάμεσα σε Κορησό και  Βασιλειάδα). Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται στα 8.200.000 ευρώ.
Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν αναδασώσεις των ορεινών περιοχών με σκοπό τη συγκράτηση των φερτών υλών και την κατασκευή αρκετών μικροφραγμάτων.
«Έχει δημοπρατηθεί η βελτίωση του θυροφράγματος Γκιόλε, ενώ  σε λίγες μέρες δημοπρατούνται τα τηλεμετρικά και τον Ιανουάριο το πολυμηχάνημα διαχείρισης των καλαμώνων και της υδρόβια βλάστησης της λίμνης. Υλοποιούμε όλα όσα είχαμε δεσμευθεί πριν από ένα  χρόνο σχετικά με την προστασία της λίμνης της Καστοριάς», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης μας, Δημήτρης Σαββόπουλος.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια