Μια πολυθρόνα αιμοκάθαρσης για το Νοσοκομείο Καστοριάς με τη βοήθεια της Θεατρικής Ομάδας Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες) - OlaDeka

Μια πολυθρόνα αιμοκάθαρσης για το Νοσοκομείο Καστοριάς με τη βοήθεια της Θεατρικής Ομάδας Άργους Ορεστικού (φωτογραφίες)

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος με μέλη της Θεατρικής Ομάδας Άργους Ορεστικού, με αφορμή την παράδοση μιας πολυθρόνας αιμοκάθαρσης στο τμήμα νεφροπαθών. Εκεί, τους υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σταύρος Κατσίλης, ο Διευθυντής της μονάδας νεφρού Μάριος Τζιάμαλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Ελευθεριάδης Δημήτριος.

Η πολυθρόνα αυτή έρχεται να ενισχύσει τις υποδομές του Νοσοκομείου και συγκεκριμένα τις ανάγκες 53 περίπου συμπολιτών μας, οι οποίοι υποβάλλονται σχεδόν καθημερινά σε αιμοκάθαρση.

Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων για την απόκτηση της πολυθρόνας προήλθε από τα έσοδα δυο θεατρικών παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι κατά την εορταστική περίοδο. Οι παραστάσεις αυτές, οργανώθηκαν έπειτα από την αξιέπαινη πρωτοβουλία της κας. Γεωργίου-Αποστολίδου Αργυρώς, σκηνοθέτη των παραστάσεων, και της Θεατρικής Ομάδας Άργους Ορεστικού, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Το υπόλοιπο ποσό της δαπάνης καλύφθηκε από την ευγενική χορηγία επιχειρηματία από την Έδεσσα, του κ. Σινιόσογλου Ιωάννη και τον σύλλογο νεφροπαθών.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη για ακόμη μια φορά όλους όσους συνέβαλαν στην απόκτηση της πολυθρόνας και σημείωσε χαρακτηριστικά «Ο τομέας της υγείας δεν πρέπει να επιδέχεται εκπτώσεις καθώς αυτή αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό όλως μας». Τέλος, παρότρυνε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στην αυριανή κινητοποίηση που θα γίνει σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρων στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria