Συνεργασία ΠΑΣ Λεύκης – Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής - OlaDeka

Συνεργασία ΠΑΣ Λεύκης – Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής

Συνεργασία ΠΑΣ Λεύκης – Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής

Ένα ακόμα βήμα σε μια πρωτοποριακή και ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια συνεργασίας ανάμεσα στον ΠΑΣ Λεύκης και τον Δήμο Καστοριάς-Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Η προσπάθεια αυτή έρχεται να καλύψει ένα πάγιο αίτημα και ανάγκη των κατοίκων της Λεύκης, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες και περιόδους εκδηλώσεων στο χωριό και αφορά την κατασκευή δημόσιων, κοινόχρηστων τουαλετών (ανδρών-γυναικών) στην κεντρική πλατεία της Λεύκης.

Πιο συγκεκριμένα, κατόπιν επίμονων προσπαθειών από την πλευρά του ΠΑΣ Λεύκης και διαμέσου μιας πρωτοποριακής συνεργασίας με την Αντιδημαρχία ποιότητας ζωής, ολοκληρώθηκε η προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την κατασκευή 2 κοινόχρηστων τουαλετών στο υπάρχον ημιτελές δημοτικό κτήριο στην κεντρική πλατεία της Λεύκης. Με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣ Λεύκης Μπινιάκου Μιχαήλ και την αμέριστη βοήθεια του αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Παρχαρίδη Χρήστου, κατέστη δυνατή καταρχήν η συμφωνία επί του σχεδίου της από κοινού κατασκευής των τουαλετών και εν συνεχεία, η διαδικασία υλοποίησης της.

Αφορμή για την συνεργασία αυτή στάθηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΠΑΣ Λεύκης και η διαπιστωμένη αδυναμία τόσο του Δήμου Καστοριάς να καλύψει το αίτημα μας για βιολογικές τουαλέτες (κινητές μονάδες) όσο και του συλλόγου μας να αναλάβει εξ ολοκλήρου την κατασκευή αυτών. Δεδομένου των στενών δημοσιονομικών περιθωρίων αλλά και την έλλειψη προσωπικού του Δήμου, η εξ ολοκλήρου και μονομερής κατασκευή τους φάνταζε αδύνατο και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Μέσα όμως από έναν επίμονο, ειλικρινή και καλοπροαίρετο διάλογο για ανεύρεση λύσης συμφωνήθηκε η κοινή πορεία ΠΑΣ Λεύκης και Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής προς το έργο αυτό.

Έτσι, η ,αντιδημαρχία ανέλαβε την υποχρέωση να μας προμηθεύσει με τα βασικά απαραίτητα υλικά και ο ΠΑΣ Λεύκης δεσμεύθηκε να συμπληρώσει ότι απαραίτητο χρειαστεί στην πορεία να καλύψει όλο το εργατικό κόστος, και να μεριμνεί για την διατήρηση τους σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ευπρεπισμού!!! Πράγματι, μέσα από μια διαδικασία συνεχόμενων βημάτων και με την προσωπική συμβολή του κ. Παρχαρίδη, κατέστη δυνατή η προμήθεια πρώτα των αδρανών υλικών, μετά των πλακιδίων και πριν από λίγες ημέρες των υδραυλικών και ειδών υγιεινής. Από εδώ και πέρα, έρχεται να αναλάβει δράση ο ΠΑΣ Λεύκης και να προχωρήσει στην υλοποίηση της κατασκευής , διαμέσου ανάθεσης αλλά και προσωπικής εργασίας και χορηγιών των μελών του, μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Δια μέσου του προέδρου του ΔΣ, ο ΠΑΣ Λεύκης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τον πρωτεργάτη της δράσης αυτής, αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καστοριάς, ενώ ο κ. Παρχαρίδης εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίηση όχι μόνο για την ευτυχή έως τώρα έκβαση του εγχειρήματος αλλά και για την ουσιαστική συνέργια της τοπικής αυτοδιοίκησης με ενεργά και δραστήρια κομμάτια της κοινωνίας των πολιτών. Ας ελπίσουμε σε ανάλογη και ακόμα καλύτερη συνέχεια στο μέλλον!!!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria