«Φτερά» έκαναν τα χρήματα των αγροτών από τα ταμεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς - OlaDeka

«Φτερά» έκαναν τα χρήματα των αγροτών από τα ταμεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς

«Φτερά» έκαναν τα χρήματα των αγροτών από τα ταμεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς
Ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει στο παρελθόν την επικαιρότητα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καστοριάς, με τα όσα κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας, όμως, να έχουν συνήθως αρνητικό χαρακτήρα και να

αφορούν κυρίως σε οικονομικά ζητήματα.

Από αυτό το …μοτίβο δεν ξέφυγαν και τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, οπότε, με αφορμή τη διαμαρτυρία των αγροτών για τη μη καταβολή στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους των οφειλόμενων ποσών του Φ.Π.Α., αλλά των χρημάτων από την πώληση του γάλακτος, ήρθε στην επιφάνεια ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που έχει να κάνει με μία ακόμη …μαύρη τρύπα στα οικονομικά της ΕΑΣ.
Το ποσό, μάλιστα, της «μαύρης τρύπας» δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, αφού μόνο για το Φ.Π.Α. αφορά στις 60.000 ευρώ, περίπου, ενώ για την πώληση του γάλακτος ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Έκπληκτοι, λοιπόν, οι αγρότες, αλλά και τα μέλη της νέας διοίκησης της Ένωσης, που ανέλαβαν καθήκοντα πριν από περίπου 20 ημέρες, διαπίστωσαν τις προηγούμενες ημέρες ότι τόσο τα χρήματα του Φ.Π.Α., τα οποία κατατέθηκαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο – άγνωστο ακόμη για ποιους λόγους – σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της διευθύντριας της ΕΑΣ, Έφης Καραγιαννίδου όσο και τα χρήματα των γαλακτοκομικών, ουσιαστικά, έχουν κάνει …φτερά, χωρίς κανένας – πλην της ιδίας προφανώς – να γνωρίζει που βρίσκονται.
Η διευθύντρια της Ε.Α.Σ. έχει το ταμείο στο σπίτι της…
Το πρόσωπο – κλειδί, ωστόσο, όλης αυτής της υπόθεσης, που δεν είναι άλλο από την κ. Καραγιαννίδου, η οποία είχε αναλάβει όλες τις οικονομικές – και όχι μόνο – αρμοδιότητες της διαχείρισης της Ε.Α.Σ. και θα μπορούσε να ρίξει …φως στα γεγονότα, πολύ βολικά απουσιάζει από την Καστοριά με αναρρωτική άδεια διάρκειας 20, περίπου, ημερών, με αποτέλεσμα κανείς – ούτε καν ο ταμίας – να μην είναι σε θέση να γνωρίζει που βρίσκονται τα χρήματα των αγροτών και για ποιο λόγο δεν κατατέθηκαν σε λογαριασμό της Ένωσης, αλλά σε προσωπικό λογαριασμό της διευθύντριας.
«Τα χρήματα δεν έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό της Ένωσης, αλλά σε προσωπικό λογαριασμό της κ. Καραγιαννίδου. Τουλάχιστον, αυτό γνωρίζω εγώ, χωρίς να μας έχει πει κανείς το γιατί. Το Φ.Π.Α. θα έπρεπε να έχει δοθεί στους αγρότες πριν από ένα δίμηνο και η κυρία πήρε μια αναρρωτική άδεια, δεν πατάει το πόδι της εδώ και δεν μιλάει με κανένα μέλος της διοίκησης. Πλέον, θα συνεχίσουμε δικαστικά και με κινητοποιήσεις, εφόσον χρειαστεί, για να φτάσουν τα χρήματα στις τσέπες των παραγωγών», εξήγησε εκ μέρους των αγροτών, ο κτηνοτρόφος, Μανώλης Φουντεδάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την περασμένη Παρασκευή και πρόσθεσε: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια τα χρήματα κατατίθεντο σε λογαριασμό της Ε.Α.Σ., η οποία διαθέτει και ταμείο και ταμία. Η κ. Καραγιαννίδου, ωστόσο, έχει αναλάβει τις οικονομικές αρμοδιότητες και κρατά το ταμείο στο …σπίτι της».ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria