«ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΘΟΡΙΟΣ! ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ - OlaDeka

«ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΜΕΘΟΡΙΟΣ! ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΜΕΘΟΡΙΟΥ

     

Στο επίκεντρο σύσκεψης τεσσάρων δημάρχων, Νεστορίου, Κονίτσης, Πωγωνίου και Φιλιατών βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες τα προβλήματα της αστυνόμευσης και της εγκληματικότητας στην παραμεθόριο περιοχή των παραπάνω δήμων.


Από τη σύσκεψη απουσίαζε ο  δήμαρχος Πρεσπών γιατί δεν είχε κληθεί, ωστόσο  από εδώ και πέρα θα συμμετέχει σε όλες τις ενέργειες που θα αποφασιστούν από τους συναδέλφους του.
Οι δήμαρχοι, κκ.  Χρήστος  Γκοσλιόπουλος (Νεστορίου), Κώστας Καψάλης (Πωγωνίου), Μηνάς Παπάς,( Φιλιατών), Π. Γαργάλας (Κόνιτσας) στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Καλπάκι, σε αίθουσα του Δημαρχείου, ένωσαν τις δυνάμεις τους  σε μια  κοινή  προσπάθεια προκειμένου  να θωρακιστούν επιτέλους τα σύνορα με περισσότερη αστυνόμευση και με  στελέχωση  ξανά των φυλακίων που έχουν κλείσει. 
  Η έντονη ανασφάλεια και ο φόβος που διακατέχει τους ακρίτες της παραμεθορίου, καθώς και ο κίνδυνος πλήρους ερήμωσης των περιοχών κατά μήκος των Ελληνο – αλβανικών συνόρων αναγκάζει τους δημάρχους στη μεθόριο να διεκδικήσουν το αυτονόητο για την ασφάλεια των δημοτών τους. 
Κατά τη διάρκεια της κοινής σύσκεψης βγήκε ένα  ομόφωνο ψήφισμα από τους πέντε δημάρχους στο οποίο ζητούν:
1.   Να στελεχωθούν όλα τα φυλάκια της συνοριογραμμής και να μπει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο παιχνίδι της φύλαξης των συνόρων και της πάταξης της εγκληματικότητας με επαρκές προσωπικό και στελεχιακό δυναμικό.
2.  Να μεταφερθούν  συνοριοφύλακες και αστυνομικοί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα των συνοριακών περιοχών και να τους δοθούν τα κατάλληλα μέσα που χρειάζονται για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους (καύσιμα, αυτοκίνητα, θερμικές κάμερες). 
3.  Να κατασκευαστεί μια ολοκληρωμένη μεγάλη μελέτη για τη φύλαξη των συνόρων όλης της συνοριακής γραμμής με την Αλβανία και να ενταχθεί στο πρόγραμμα προκειμένου να γίνει ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο έργο για να προστατευθούν τα σύνορα και να παταχθεί η εγκληματικότητα. 
Τέλος, οι δήμαρχοι ζητούν άμεσα, ραντεβού  με τον Πρωθυπουργό, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην Αθήνα  για να απαιτήσουν  πλέον να  μπουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την πραγματοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων, ενώ η επόμενη κίνηση τους είναι να προβούν σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στο κεντρικό Κράτος  που  πρέπει  επιτελούς να αναλάβει τις ευθύνες του. Αντιμετωπίζουμε  κάθε ημέρα πολλά και  μεγάλα προβλήματα καθώς τα  σύνορά μας είναι αφύλακτα.  Υπάρχει ένα εντονότατο αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων, με πολλαπλές και σοβαρότατες επιπτώσεις και στη συγκράτηση του και στην ανάπτυξη των ακριτικών μας περιοχών, καθώς εισέρχονται κακοποιά στοιχεία, και λεηλατούν την περιοχή  μας», τονίζει σε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος  Γκοσλιόπουλος .
Νεστορίου Πωγωνίου, Κονίτσης, Φιλιατών 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria