Πισώπλατο το χτύπημα στον άτυχο αστυνομικό – Αν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ίσως να είχε σωθεί - OlaDeka

Πισώπλατο το χτύπημα στον άτυχο αστυνομικό – Αν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ίσως να είχε σωθεί

Πισώπλατο το χτύπημα στον άτυχο αστυνομικό – Αν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο ίσως να είχε σωθεί
Πισώπλατα δέχτηκε το χτύπημα ο άτυχος αστυνομικός που έχασε τη χωή του μετά από συμπλοκή με κακοποιούς στη Φλώρινα. Η πύλη εισόδου του τραύματος αποδεικνύειπως αν ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού,

φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, θα αυξάνονταν κατά πολύ οι πιθανότητες να κρατηθεί στη ζωή.

Η μοιραία σφαίρα έχει πλήξει τον άτυχο αστυνομικό πισώπλατα όταν προσπαθούσε να καλυφθεί από τα πυρά του δράστη. Όπως αναφέρει το Newsit, πύλη εισόδου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν η οσφυική χώρα, κάτω αριστερά. Πολύ πιθανόν ο 43χρονος αστυνομικός να έτρεχε σχεδόν σκυφτός για να αποφύγει τα πυρά. Η σφαίρα φαίνεται πως βρήκε αντίσταση σε κάποιο ανθρώπινο οστό, έπληξε πολλά ζωτικά όργανα, βγήκε από τη μασχάλη, πάνω δεξιά, χτυπώντας και τον αγκώνα του αστυνομικού. Το βλήμα έπληξε τον 43χρονο από απόσταση που υπολογίζεται μεταξύ 5-10 μέτρων.
«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει ευθύνες ο άτυχος αστυνομικός, επειδή δεν το φορούσε, ωστόσο οφείλουμε να το επισημάνουμε για τους συναδέλφους του που συνεχίζουν να περιπολούν σε τόσο επικίνδυνες συνθήκες» υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Πως όμως θα φορούσαν τόσο βαριά, ίσως και ληγμένα, αλεξίσφαιρα για να κάνουν πεζοπορία περίπου 45 λεπτών μέσα στη δύσβατη περιοχή; Πολύ δύσκολα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας, Γιάννης Μουρατίδης επεσήμανε χαρακτηριστικά στο Newsit.gr: «Έχουμε και ληγμένα αλεξίσφαιρα που δεν μας προστατεύουν, ενώ χρειαζόμαστε τα στρατιωτικού τύπου αλεξίσφαιρα για τα καλάσνικοφ, αφού αυτά που έχουμε προστατεύουν μόνο από σφαίρες 9mm».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, Παναγιώτης Χαρέλας τόνισε τις σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και δήλωσε: «Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης θα πρέπει να καταλάβει ότι η εγκληματικότητα δεν είναι μόνο στην Αθήνα. Στα σύνορά μας βρίσκονται καθημερινά κακοποιοί. Ο εξοπλισμός μας ανανεώνεται μόνο από δωρεές. Θα χάνουμε κάθε μέρα έναν συνάδελφο».
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι νεκροί δράστες, είναι δύο αδέρφια από την Αλβανία 36 και 40 χρόνων, με τον δεύτερο να έχει απασχολήσει για διακίνηση λαθρομεταναστών και διακεκριμένες κλοπές.
thestival.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria