Δεν προστατεύεται η α' κατοικία για χρέη προς ΙΚΑ, Εφορία - OlaDeka

Δεν προστατεύεται η α’ κατοικία για χρέη προς ΙΚΑ, Εφορία

Η πρώτη κατοικία δεν μπορεί να κατασχεθεί ή να εκπλειστηριασθεί για χρέη προς τράπεζες – και η προστασία αυτή θα συνεχισθεί. Δεν προστατεύεται όμως για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστκά Ταμεία, διεκρίνισε ο υφυπουργος Ανάπτυξης Αθ. Σκορδάς. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η μόνη προστασία του οφειλέτη είναι η δυνατότητα να ρυθμίσει τις οφειλές του, είπε ο υφυπουργός.

«Κανένας οικονομικά αδύναμος δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία», τόνισε οκ. Σκορδάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ερωτώμενος εάν η τρόικα θέλει να μην εξαιρεθεί κανείς, υποστήριξε: «Έχουμε σημειώσει μία πρόοδο. Έχουμε μετακινηθεί από τη θέση. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός ισχύει απόλυτα», προσθέτοντας: «Κανένας αδύναμος οικονομικά δεν έχει να φοβάται για την πρώτη του κατοικία. Ό,τι υποθήκη είναι σε πρώτη κατοικία, θα προστατεύεται».

Πάντως, δεν αναφέρθηκε στα κριτήρια για το ποιος θα θεωρείται αδύναμος και ποιος όχι. Αρκέστηκε μόνο να επαναλάβει ότι: «Δε θα υπάρχει κανένας κίνδυνος γι’ αυτόν που είναι αδύναμος».

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν προστατεύεται η πρώτη κατοικία όταν χρωστάς στο ΙΚΑ ή στην εφορία και σημείωσε ότι εκείνοι που αδυνατούν να πληρώσουν, καταφεύγουν σε δόσεις.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria