Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού

Πλημμύρισε το Σάββατο το βράδυ το πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού από παραδοσιακά ακούσματα και χριστουγεννιάτικα κάλαντα που τραγούδησαν οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το «ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ». 

Επρόκειτο για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά που διοργάνωσαν ο Δήμος Άργους Ορεστικού, η ένωση γονέων του Δήμου Άργους Ορεστικού και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η ΟΡΕΣΤΙΣ». Μια ομολογουμένως ξεχωριστή μουσικοθεατρική παράσταση μεχριστουγεννιάτικα κάλαντα, έθιμα και δρώμενα του δωδεκαημέρου, που μάγεψε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.Μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι την παράδοση.
Για μια ξεχωριστή νότα που χρειάζεται για να αναπτερώσει το ηθικό όλων των πολιτών, ειδικά αυτές τις ημέρες, που ‘ναι μέρες αγάπης και συνάθροισης, έκανε λόγο ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου:«Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να έχουμε αυτές τις ημέρες υψηλό θετικό φρόνιμα και ας αφήσουμε τα προβλήματα στην άκρη ώστε να μπούμε σε μια καινούρια χρονιά με αρκετό κουράγιο και χαρά», δήλωσε ο δήμαρχος της περιοχής.
 Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης γονέων του δήμου Άργους Ορεστικού, κ. Θωμάς Θώμου, σκοπός μας ήταν να αλλάξουμε λίγο τη σκυθρωπή διάθεση που βρίσκεται γύρω μας και επιπλέον να θυμηθούμε το κλίμα της εποχής.Πολυσήμαντη και πολυταξιδεμένη ομάδα χαρακτήρισε τους φοιτητές του τμήματος μουσικής της σχολής καλών τεχνών η επίκουρος καθηγήτρια του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δόμνα Μιχαήλ. Μάλιστα, όπως είπε,η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιείται από το 1994 και σκοπό έχει τη συλλογή και διάδοση των παραδοσιακών τραγουδιών της χώρας μας.«Δε τα παρουσιάζουν απλά τραγουδώντας, αλλά τα έχουν πλαισιώσει μέσα σε θεατρικά δρώμενα που είναι σχετικά με την περίοδο αυτή», ήταν τα λόγια της.
Για μια σημαντική προσπάθεια στην οποία συνέδραμε και ο Μορφωτικός σύλλογος «ΟΡΕΣΤΙΣ», έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, κ.Κώστας Αδάμ: «Έχουμε υποχρέωση ως σύλλογος να στηρίξουμε αυτή τη διατήρηση και τη διάδοση των εθίμων τα οποία κινδυνεύουν από τον ξενόφερτο τρόπο ζωής και τα έθιμα τα οποία δυστυχώς έχουν κυριαρχήσει αυτήν την περίοδο και αλλοτριώνουν τη φυσιογνωμία μας ως λαού. Έχουμε μια τεράστια παράδοση την οποία απεμπολούμε. Είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουν οι νεότεροι και να θυμηθούν οι παλιότεροι αυτή τη διαχρονική παράδοση την οποία οφείλουμε να υποστηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Αδάμ.
  • CLICK_TO_ENLARGE argos2.jpg
  • CLICK_TO_ENLARGE argos3.jpg
  • CLICK_TO_ENLARGE argos4.jpg
  • CLICK_TO_ENLARGE argos5.jpg
  • CLICK_TO_ENLARGE argos6.jpg
  • CLICK_TO_ENLARGE argos7.jpg
 Δώρα Κωτσοπούλου
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria