Εκτέλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Στουρνάρας. Καλύτερα να τους έστηνε στην Καισαριανή - OlaDeka

Εκτέλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Στουρνάρας. Καλύτερα να τους έστηνε στην Καισαριανή

Εκτέλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Στουρνάρας. Καλύτερα να τους έστηνε στην Καισαριανή

Στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής από την επόμενη χρονιά θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα θέσει τέλος στην
υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων που, όπως είπε, αποτελούσαν πάντα τα συνήθη φορολογικά υποζύγια, όταν άλλες επαγγελματικές ομάδες απολάμβαναν τις ίδιες κοινωνικές παροχές, χωρίς να έχουν ανάλογη φορολογική συνεισφορά. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τέλος στο αφορολόγητο των ελεύθερων επαγγελματιών από 1-1-2014.


Real.gr Στουρνάρας τέλος στο αφορολόγητο από realmedialive

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται χωρίς αφορολόγητο για τα καθαρά κέρδη από το πρώτο ευρώ, έχοντας δυνατότητα να εκπίπτουν όλες οι δαπάνες τους ακόμα και ασφαλιστικές εισφορές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για την κυβέρνηση αποτελεί στοίχημα να μετατοπιστεί το φορολογικό βάρος από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούσαν τα συνήθη -αν όχι μόνα- φορολογικά υποζύγια στην τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε τον τόνο της κυβερνητικής πολιτικής για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως στην Ελλάδα η φορολογική πλάστιγγα γέρνει σε βάρος όσων πληρώνουν περισσότερο από όσο τους αναλογεί έναντι όσων φοροαποφεύγουν. Με τις αλλαγές στη φορολογία διευρύνεται η φορολογική βάση, είπε, ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός εξαλείφει το πρωτογενές έλλειμμα και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών την ώρα που «έχει διανυθεί το 80% της πορείας μέχρι τη βιωσιμότητα του χρέους».

Ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας σχέδιο απόλυτης χρεωκοπίας τις προτάσεις του Αλ.Τσίπρα για την κρατικοποίηση των τραπεζών. «Πρόκειται για σχέδιο απόλυτης χρεωκοπίας. Παντού κουρέματα. Με ένα πρόχειρο υπολογισμό που έκανα το σχέδιο του ξεπερνά τα 20 δις. Που θα βρει τόσα λεφτά;». Ο Γιάννης Στουρνάρας σχολιάζοντας την πρόταση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία τραπεζικών συνεταιρισμών αναρωτήθηκε «δεν γνωρίζει ο κ.Τσίπρας ποιοι έριξαν έξω την Αγροτική Τράπεζα;» και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του ήταν μάντης κακών.

real.gr ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΡΙΖΑ από realmedialive

Αναφορικά με τις βολές που δέχθηκε σχετικά με την άποψή του περί υποφορολόγησης των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είπε πως «κατανοεί και συμμερίζεται ότι έχει πληγεί η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων», αλλά εξήγησε ότι «πρώτα βελτιώνονται οι οικονομικοί δείκτες και μετά απαιτείται χρόνος για να φανεί αυτό στην κοινωνία». Μάλιστα έκανε λόγο για «εύκολη κριτική αγνοώντας ή υποκρινόμενη ότι αγνοεί το δημοσιονομικό πλαίσιο της χώρας». Μάλιστα κατέληξε την ομιλία του ευχαριστώντας τους βουλευτές «για την εμπιστοσύνη και την στήριξή τους» και τους κάλεσε να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

real.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria