ΒΕΘ: Σταδιακά οδηγούμαστε στο τέλος της ιδιοκτησίας ακινήτων! - OlaDeka

ΒΕΘ: Σταδιακά οδηγούμαστε στο τέλος της ιδιοκτησίας ακινήτων!

ΒΕΘ: Σταδιακά οδηγούμαστε στο τέλος της ιδιοκτησίας ακινήτων!

Φάλτσα στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων βλέπει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Για… φάλτσα στο νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΑ), που μετά από πολύμηνο ‘ράβε – ξήλωνε’ κατατέθηκε, χθες, στη Βουλή κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι για μία ακόμη φορά δεν εξαλείφονται αμφιλεγόμενα σημεία.

«Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και με τις αντιδράσεις να έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των ακινήτων που αποτελεί τη χαριστική βολή για το συγκεκριμένο χώρο. Έχοντας πολλά μέλη- επιχειρήσεις στο ΒΕΘ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της οικοδομής, λαμβάνουμε μηνύματα για πλήρη αποσύνθεση της αγοράς ακινήτων» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι «αυξημένη επιβάρυνση θα υποστούν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων από το 2014 καθώς στο νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων θα υπαχθεί το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους, μέρος της οποίας σήμερα απαλλάσσεται από τη φορολογία».

«Σταδιακά οδηγούμαστε στο τέλος της ιδιοκτησίας ακινήτων καθώς πλέον δεν συμφέρει η απόκτησή τους αλλά ούτε και η διατήρησή τους. Το τραγικότερο, δε, είναι ότι με το τελικό σχέδιο που δημοσιοποιήθηκε, προκύπτουν αναλογικά μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τα μεσαίας αντικειμενικής αξίας ακίνητα σε αντίθεση με τα μεγαλύτερης αξίας» σημειώνει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Πολύ φοβάμαι ότι αντί για έναν ανταποδοτικό και λειτουργικό φόρο ακινήτων, από τον οποίο θα εισπράττονταν τα αναγκαία έσοδα για το κράτος, δημιουργήθηκε ένας νέος φόρος με αμφίβολα εισπρακτικά αποτελέσματα» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria