Τα 30χρονα του Συλλόγου Εκτελωνιστών Καστοριάς (ρεπορταζ) - OlaDeka

Τα 30χρονα του Συλλόγου Εκτελωνιστών Καστοριάς (ρεπορταζ)

Τα 30χρονα του Συλλόγου Εκτελωνιστών Καστοριάς (ρεπορταζ)
Τριάντα χρόνια συμπλήρωσε φέτος ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Καστοριάς. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκτελωνιστών, θέλοντας να τιμήσει την επέτειο, αποφάσισε να διοργανώσει στην Καστοριά τη συνεδρίασή της.
Το Σαββατοκύριακο  7 και  8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου η  συνεδρίαση της Πανελλήνιας

Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών , η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρό της και  Πρόεδρο  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εκτελωνιστών ( IFSBA) Γιώργο  Ζωγράφο, ήταν  ιστορικής σημασίας.

«Εδώ και ένα μήνα έχουμε ένα νέο πανευρωπαϊκό τελωνειακό κώδικα και στο πλαίσιο αυτό,  θα πρέπει να εναρμονιστούν  οι εκτελωνιστές και  να  δημιουργήσουν νέα πρότυπα για τη λειτουργία και ύπαρξή τους. Τα πρότυπα αυτά,  θα πρέπει να καθοριστούν  σε πανευρωπαϊκό επίπεδο . Μεταξύ των άλλων προβλέπεται ότι θα πρέπει να έχουν πανεπιστημιακή κατάρτιση και μια  δια βίου μάθηση προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται και στο κοντινό παρόν αλλά και στο μέλλον,  στα καθήκοντά και στις υποχρεώσεις τους.
Η επιθυμία μας είναι όλοι ανεξαιρέτως οι εκτελωνιστές οι οποίοι ονομάζονται πλέον τελωνειακοί αντιπρόσωποι,  να έχουν υψηλού επιπέδου κατάρτιση», τόνισε ο κ. Ζωγράφος.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών Καστοριάς Παναγιώτης Βλαχόπουλος,  εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί  η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  επέλεξε την Καστοριά για την πραγματοποίηση της συνέλευσής της και ευχαρίστησε παράλληλα τους φορείς της περιοχής μας,  χάρη στη συμπαράσταση των οποίων  έγινε η  συγκεκριμένη  διοργάνωση.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Τελωνειακών Αντιπροσώπων, ο οποίος σταδιακά θα αντικαταστήσει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκτελωνιστών, ενώ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το  βράδυ του  Σαββάτου  7 Δεκεμβρίου, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα ιδρυτικά μέλη του  Συλλόγου Εκτελωνιστών Καστοριάς.
Ελένη Ψωμαδάκη
Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria