ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ (28-11-2013) - OlaDeka

ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ (28-11-2013)

►ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟ τρόπο περιέγραψε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού και πρόεδρος της AGROKA κ. Πάνος Κεπαπτσόγλου, την πρώτη του συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος μάλιστα δήλωσε φανατικός υποστηριχτής τόσο της AGROKA όσο και του προϊόντος που παράγει η περιοχή! Και για να… πιστοποιήσει τον υπερβάλλοντα ζήλο του, τόνισε ότι μέχρι τότε, είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Δήμαρχο και άλλες τόσες με τον πρόεδρο της AGROKA !

Όταν όμως ο κ. Κεπαπτσόγλου του είπε: “Εγώ είμαι ο Δήμαρχος, εγώ είμαι και ο πρόεδρος…”, τότε ο υπουργός απομακρύνθηκε σφυρίζοντας αδιάφορα…
Το τί συνέβη, πιθανόν να μην το μάθουμε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάνος Κεπαπτσόγλου δεν διαθέτει… σωσία, που να γνωρίζει τόσο καλά τα θέματα της AGROKA!

► ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
AGROKA ήθελε να “πατήσει πόδι” η πολυπράγμων διευθύντρια της Ένωσης, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε δημόσια ο πρόεδρός της κ. Κεπαπτσόγλου, αφού δεν έχανε ευκαιρία να δηλώσει ότι διαθέτει ισχυρές “πλάτες” στο υπουργείο και να φωτογραφίζεται με τον υπουργό κ. Τσαυτάρη στην Αθήνα!
Παραδόξως όμως εξαφανίσθηκε από το “κάδρο” όταν ο υπουργός ήρθε στην Καστοριά και έφυγε από το προσκήνιο, μόλις άλλαξε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης!
Πάντως ο κ. Δήμαρχος δεν πήρε ακόμα απάντηση στο ερώτημά του “Ποιά είναι αυτή η κυρία που ισχυρίζεται ότι θα διαχειριστεί τα πάντα στον αγροτικό τομέα του νομού;”
Την ίδια απορία θα έχουν και οι αγρότες…

►ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ιατρικό αξίωμα έλεγε: ό,τι δεν αφομοιώνεται από τον οργανισμό, αποβάλλεται με τα περιττώματα…
Το αυτό ισχύει και με τα ξενόφερτα σύμβολα, όπως εκείνος ο γραφικός αρλεκίνος που έχει αποκοπεί τελείως από την ατμόσφαιρα του καστοριανού καρναβαλλιού, για να θυμίζει την απρονοησία των εμπνευστών του, να “παντρέψουν” την βενετσιάνικη ηθογραφία με την καστοριανή παράδοση…
Μόνο που αυτός ο “γάμος” είχε την ίδια κατάληξη με τους γάμους που γίνονται από συνοικέσιο στις μέρες μας…

►ΠΑΛΙΑ ΕΛΕΓΑΝ: Ήρθε ο χειμώνας και ο κοσμάκης τάχει χάσει… Και παλτουδιά καινούργια τρέχει ν΄ αγοράσει…
Τώρα πάλι “τάχει χάσει”, αλλά μ΄ αυτά που ακούει απ΄ τον Στουρνάρα για την φορολογία που τον περιμένει! Διότι κι η παλτουδιά έγινε πλέον είδος πολυτελείας και φορολογείται σύμφωνα με το παλιόχριστιανικό δόγμα, επικαιροποιημένο όμως στα πλαίσια της δημοσιονομικής προσαρμογής, που επιβάλλει στον “έχοντα δύο χιτώνας” τον ένα να δίνει στο κράτος… Για να μην πούμε και τους δύο!

► ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ να δέχεται προξένους ξένων κρατών ο δήμαρχος Καστοριάς, ανοίγοντας… νέους ορίζοντες στις διακρατικές σχέσεις, οι οποίες συνήθως καταλήγουν στην ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και σε αοριστολογίες του πρωτοκόλλου… για “περεταίρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων”…
Όπως και με τους ρώσους έτσι τώρα τελευταία και με τους σέρβους, στο “κάδρο” των δημαρχιακών επισκέψεων, εμφανίζεται ο όχι ιδιαίτερα γνωστός πολιτευτής – και όχι ιδιαίτερα κάποιου κόμματος – κ. Στέργιος Κοβατσιάδης, ο οποίος φαίνεται ότι ασπάζεται απολύτως το παλιό δόγμα που έλεγε “μια φορά πολιτευτής, για πάντα πολιτευτής”!
Αρκεί να βρεθεί το κόμμα που θα τον στεγάσει

ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria