Δήμος Νεστορίου - Ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2014 - ισοσκελισμένος ως προς τα έξοδα και τις δαπάνες - OlaDeka

Δήμος Νεστορίου – Ψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός για το 2014 – ισοσκελισμένος ως προς τα έξοδα και τις δαπάνες

Συγχαρητήρια εισέπραξε ο δήμος από την εταιρεία πληροφορικής ATS, που ελέγχει τα οικονομικά των δήμων για την αποπληρωμή των οφειλών του 
Ψηφίστηκε ομόφωνα από την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση πριν λίγες ημέρες στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Νεστορίου ο προϋπολογισμός για το 2014, ένας  προϋπολογισμός

ισοσκελισμένος ως προς τα έξοδα και τις δαπάνες του και ανέρχεται στο ύψος των 10.645.224 ευρώ. 

Πρόκειται για τον τελευταίο που ψηφίζει η σημερινή δημοτική αρχή και έγινε σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Εσωτερικών και του παρατηρητηρίου.
 Ο προϋπολογισμός του 2014 μειώνει τις δαπάνες, αυξάνει τα έσοδα από ίδιες πηγές του δήμου κάτι που οφείλεται στην σωστή και ολοκληρωμένη διαχείριση των πλουτοπαραγωγικών του πηγών, (δάση, βοσκοτόπια και ακίνητη περιουσία ). Είναι ο προϋπολογισμός με την υλοποίηση του οποίου 
 ο δήμος Νεστορίου αποπληρώνει το πρώτο εξάμηνο του 2014 όλες τις οφειλές, όλα τα χρέη του προς πάσα κατεύθυνση, προμηθευτές, εργολάβους κτλ. 
 « Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου του 2014 θα παραλάβει από την σημερινή ένα δήμο που δεν θα χρωστάει σε κανέναν τίποτε, που θα έχει εξυγιανθεί οικονομικά σε απόλυτο βαθμό, που θα έχει θέσει βάσεις για την μελλοντική οικονομική του βιωσιμότητα (υδροηλεκτρικά, αρδευτικά, αιολικά κτλ) και θα έχει εντάξει από όλες τις πηγές, υπουργεία, περιφέρεια, δήμος κ.τ.λ. πάνω από 40 έργα στο ΕΣΠΑ που θα βοηθήσουν στην πολύπλευρη ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο δήμαρχος Νεστορίου κ Χρηστος Γκοσλιόπουλος.
 Να επισημανθεί ωστόσο ότι τα έσοδα που έχει ο δήμος από εθνικούς πόρους, τακτική επιχορήγηση, ΣΑΤΑ κτλ, μειώνονται συνεχώς με ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα να καθίσταται πλέον δύσκολη έως αδύνατη η αντιμετώπιση των βασικών υποχρεώσεων του δήμου προς τους δημότες και να διακυβεύεται  μάλιστα η ομαλή λειτουργία όλων των δημοτικών διαμερισμάτων. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι συγχαρητήρια εισέπραξε ο δήμος Νεστορίου με επιστολή που απέστειλε η εταιρεία πληροφορικής ATS, εταιρεία που ελέγχει τα οικονομικά των δήμων και  βιηθάει  στο να συντάσσεται ο προϋπολογισμός κ.λπ. διότι ο δήμος Νεστορίου έχει αποπληρώσει τις οφειλές του.
  H συγκεκριμένη εταιρεία μεταξύ άλλων τονίζει , ότι «βρήκαμε στον προϋπολογισμό μας μόνο 1232 ευρώ να μεταφέρονται στην επόμενη χρονιά. Όπως καταλαβαίνετε ήταν μεγάλη και συνάμα ευχάριστη έκπληξη, καθώς είναι ίσως από τα πιο σπάνια φαινόμενα Ελληνικός δήμος να οφείλει και να μεταφέρει στην επόμενη χρήση τέτοια ποσά» .

Τέλος  επισημαίνει, πως,  « από τη συνεργασία μας με το δήμο και από την εμπειρία μας με άλλους δήμους, γνωρίζαμε ότι ο δήμος σας πραγματικά αποτελεί με υποδειγματικό τρόπο ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είμαι της άποψης πως οφείλουμε να επισημαίνουμε όχι μόνο τα λάθη των υπηρεσιών αλλά και τα θετικά σημεία ανάπτυξης και να επιβραβεύουμε την προσπάθεια όλων των ανθρώπων που εργάζονται προς τα σωστή κατεύθυνση».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria